IJsselland Ziekenhuis draagt bij aan duurzaamheid!

Wist u dat het IJsselland Ziekenhuis per 1 juli nog meer bijdraagt aan duurzaamheid? Het ziekenhuis volgt de verplichte Europese wetgeving voor kunststof drinkbekers en voedselverpakkingen. Daarmee gebruikt het ziekenhuis vanaf deze datum geen wegwerpverpakkingen meer op de patiëntafdelingen en op de kantoorruimten, maar andere duurzame alternatieven. Op de poliklinieken, SEH en huisartsenpost mogen de kunststofkoffiebekers nog wel gebruikt worden door patiënten/bezoekers, omdat  deze afdelingen zijn uitgezonderd van de wetgeving.

Wat betekent dit als ik wat wil eten of drinken op het IJsselplein?

Op het IJsselplein, in onze centrale hal, wordt vanaf 1 juli drink- en etenswaren geserveerd op servies. Wilt u toch liever uw aankoop meenemen? Dan brengen wij daar verplicht €0,10 per verpakking voor in rekening.

Ik heb een eigen recyclebare beker. Mag ik deze gebruiken?

Ja, zeker! Het IJsselland Ziekenhuis vindt duurzaamheid erg belangrijk. Mocht u zelf een recyclebare beker hebben om mee te nemen, dan vullen we deze graag met koffie of thee. U rekent dat alleen uw koffie of thee af.

Meer weten over de regels van kunststof drinkbekers en voedselverpakkingen? Neem een kijkje op de website van de Rijksoverheid.