Sportspreekuur orthopedie

Een veel voorkomend goed voornemen voor het nieuwe jaar is om meer te gaan sporten. Sporten past goed in een gezond leven dus als er een blessure ontstaat, wil je graag snel en goed geholpen worden. Daarom kun je in het IJsselland Ziekenhuis snel terecht met sportblessures.

Sportblessures

Sportblessures zijn er helaas in alle soorten en maten en komen bij alle sporten voor. Sportblessures waarvoor je wat vaker bij een orthopedisch chirurg of sportarts terecht kunt komen zijn bijvoorbeeld een blessure aan de enkel, knie of schouder, zoals een schouderluxatie of kniebandletsel.

De sportpolikliniek

Veel sportletsels vinden plaats in het weekend. Sporters zijn niet ziek; ze hebben alleen een tijdelijke beperking en willen zo snel mogelijk weer op de been zijn. Voor sporters is het daarom handig om zo snel mogelijk terecht te kunnen, zodat een eventuele behandeling meteen kan starten. Daarom biedt Orthopedie IJsselland een sportspreekuur o.a. direct na het weekend. Uiteraard is hiervoor wel een verwijzing van de huisarts nodig.

Het sportspreekuur is speciaal voor sportliefhebbers die op korte termijn door een ervaren specialist beoordeeld moeten worden vanwege een recent sportletsel of blessure. Het is voor een goede diagnose en behandeling belangrijk om niet lang te wachten. Voor een afspraak geldt dat een letsel minder dan 4 weken geleden is opgelopen.

Als het nodig is kan snel aanvullend onderzoek worden gedaan, zoals een röntgenfoto of een MRI. En vervolgens wordt snel een behandelplan opgesteld zodat je aan je herstel kunt gaan werken.

Ook in polikliniek Kralingen van het IJsselland Ziekenhuis aan de Oudedijk kunnen sporters terecht op het sportspreekuur. In Kralingen zijn alle radiologie onderzoeken mogelijk, ook een CT scan of MRI.

Snel terecht bij Orthopedie IJsselland

Je kunt snel bij Orthopedie IJsselland terecht. Niet alleen voor een eerste afspraak maar ook voor een eventuele vervolgbehandeling of operatie.

Behandeling na de behandeling

Op de sportpolikliniek werken we nauw samen met fysiotherapeuten, een orthopedieconsulent en instrumentenmakers voor bijvoorbeeld aanpassingen van schoeisel, prothese, e.d.

Na behandeling door een orthopedisch chirurg wordt de sporter vaak verwezen naar fysiotherapie voor de volgende grote stap naar herstel. Orthopedie IJsselland werkt samen met fysiotherapeuten in de omgeving en heeft korte lijnen met het schoudernetwerk.