Walking Epidural nu beschikbaar in het IJsselland Ziekenhuis voor veilige en comfortabele bevallingen.

In het IJsselland Ziekenhuis kunnen zwangere vrouwen nu ook gebruik maken van de nieuwste innovatie op het gebied van pijnbestrijding tijdens de bevalling: de Walking Epidural. Deze baanbrekende techniek combineert de effectiviteit van een epidurale verdoving met de vrijheid om te kunnen lopen en bewegen tijdens de bevalling, waardoor een meer comfortabele en actieve bevallingservaring mogelijk wordt.

De traditionele ruggenprik heeft de pijnverlichting tijdens de bevalling drastisch verbeterd, maar beperkte de mobiliteit van de aanstaande moeder. De Walking Epidural gaat een stap verder. Dankzij deze geavanceerde techniek kunnen vrouwen nog steeds lopen, staan en zelfs zitten, wat de natuurlijke bevallingshoudingen en -bewegingen ondersteunt. Wel is het belangrijk om te beseffen dat ieder lichaam anders reageert. Dit kan in sommige gevallen betekenen, dat ondanks dat dezelfde techniek gebruikt wordt, een deel van de vrouwen hun benen niet voldoende kan bewegen om erop te kunnen staan. Dan nog biedt de Walking Epidural meer bewegingsvrijheid dan de traditionele anesthesie. Deze vrijheid in beweging draagt bij aan een kortere bevalling, een verminderd risico op complicaties en een grotere tevredenheid bij de moeders.

Miriam van Oostwaard, gynaecoloog in het IJsselland Ziekenhuis: "We zijn blij dat we deze innovatieve stap zetten in de zorg voor zwangere vrouwen in Capelle, Rotterdam en omgeving. De Walking Epidural combineert veiligheid en comfort op een manier die voorheen ondenkbaar was. We zijn ervan overtuigd dat het een aanzienlijke verbetering betekent voor de bevallingservaring van onze patiënten."

De voordelen van de Walking Epidural zijn onder meer:

  • Effectieve pijnbestrijding: De epidurale verdoving blijft net zo effectief in het verlichten van pijn, maar zonder het verlies van bewegingsvrijheid.
  • Kortere bevallingen: De mogelijkheid om te lopen en bewegen kan helpen de bevalling te versnellen, wat gunstig is voor zowel moeder als kind.
  • Minder noodzakelijke interventies: met verbeterde mobiliteit is er minder behoefte aan interventies zoals kunstverlossing of keizersneden.
  • Verbeterde ervaring: Moeders kunnen nu meer controle uitoefenen over hun bevalling en hun eigen comfortniveau.

Het IJsselland Ziekenhuis heeft een toegewijd team van zorgprofessionals dat speciaal is opgeleid om de Walking Epidural veilig en effectief toe te passen. De techniek is beschikbaar voor alle zwangere vrouwen die in het ziekenhuis willen bevallen en voldoen aan de medische criteria.

Als onderdeel van de voortdurende inzet voor het welzijn van moeders en baby's, blijft het IJsselland Ziekenhuis streven naar innovatieve zorgoplossingen en uitstekende, persoonlijke patiëntenzorg. Niet voor niets is het motto: Hier gaat het om u.