Urologie

Urologie is het specialisme dat zich bezighoudt met problemen van de urinewegen van de man en de vrouw, en de geslachtsorganen van de man.

De maatschap bestaat uit drie enthousiaste urologen, een team van verpleegkundigen, doktersassistenten en medewerkers van het secretariaat.

E.C. Timmer
B. Rikken

N. van Casteren

Binnen onze maatschap kunt u terecht voor diagnostiek en behandelingen van alle urologische problemen. Deze problemen kunnen goedaardig, maar ook kwaadaardig zijn. Hieronder staat in het kort vermeld welke problemen zich zoal in de urinewegen voordoen en die binnen onze kliniek worden behandeld.

Problemen in de urinewegen

Goedaardige problemen zijn onder andere: 

  • nierstenen en blaasstenen
  • urineweginfecties
  • urine-incontinentie (bij de vrouw en de man)
  • plasklachten van de vrouw (o.a. door een overactieve blaas) en de man (o.a. door een goedaardige vergroting van de prostaat)
  • sterilisatieverzoek of juist refertilisatieverzoek na sterilisatie
  • vruchtbaarheidsproblemen bij de man
  • afwijkingen aan de balzak (onsteking of een goedaardige zwelling van de balzak)
  • problemen aan de voorhuid (ontsteking of een nauwe voorhuid)
  • bij kinderen: niet ingedaalde teelbal, klachten bij een nauwe voorhuid

Kwaadaardige problemen zijn onder andere:

Misschien is het voor u handiger om op een klacht te klikken.

Keurmerk Topzorg

Het IJsselland Ziekenhuis heeft het keurmerk Topzorg voor de behandeling van prostaatkanker. Ziekenhuizen krijgen het keurmerk Topzorg van zorgverzekeraar Menzis voor een bepaalde behandeling als ze voldoen aan strenge eisen.
Het IJsselland Ziekenhuis voldoet aan voorwaarden van de patiëntenwijzer prostaatkanker van de ProstaatKankerStichting en NFK. Hierin staan de minimale voorwaarden voor goede prostaatkankerzorg. Deze voorwaarden zijn gebaseerd op de wensen van de patiënt.

Afspraak maken

Via uw huisarts of behandelend specialist wordt u naar het urologisch spreekuur doorverwezen. De urologen houden dagelijks spreekuur van 08.30-12.30 uur en van 13.30-16.30 uur. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met de polikliniek Urologie op tel. (010) 2585980.

U kunt ook een afspraak maken voor het urologisch spreekuur op de buitenpolikliniek Nesselande of op  de buitenpolikliniek Krimpen.
U kunt voor urologie ook online een afspraak maken.

Wachttijden

U vindt hier de wachttijden voor een afspraak op de polikliniek Urologie in Capelle a/d IJssel, Krimpen a/d IJssel en Rotterdam Nesselande. Hier staan ook de wachttijden voor een circumcisie, een prostaatoperatie en voor een sterilisatie bij de man vermeld.