U bevindt zich hier: IJsselland Ziekenhuis  » specialismen en behandelingen  » urologie 

Maatschap Urologie

Urologie is het specialisme dat zich bezighoudt met problemen van de urinewegen van de man en de vrouw, en de geslachtsorganen van de man.

De maatschap bestaat uit twee enthousiaste urologen en uiteraard ook een team van verpleegkundigen, doktersassistenten en medewerkers van het secretariaat.

Links E.C. Timmer, rechts B. Rikken

Binnen onze maatschap kunt u terecht voor diagnostiek en behandelingen van alle urologische problemen. Deze problemen kunnen goedaardig, maar ook kwaadaardig zijn. Hieronder staat in het kort vermeld welke problemen zich zoal in de urinewegen voordoen en die binnen onze kliniek worden behandeld.

 

Problemen in de urinewegen

Goedaardige problemen zijn onder andere: 

  • nierstenen en blaasstenen
  • urineweginfecties
  • urine-incontinentie (bij de vrouw en de man)
  • plasklachten van de vrouw (o.a. door een overactieve blaas) en de man (o.a. door een goedaardige vergroting van de prostaat)
  • sterilisatieverzoek of juist refertilisatieverzoek na sterilisatie
  • vruchtbaarheidsproblemen bij de man
  • afwijkingen aan de balzak (onsteking of een goedaardige zwelling van de balzak)
  • problemen aan de voorhuid (ontsteking of een nauwe voorhuid)
  • bij kinderen: niet ingedaalde teelbal, klachten bij een nauwe voorhuid


Kwaadaardige problemen zijn onder andere:


Misschien is het voor u handiger om op een klacht te klikken.

Keurmerk Topzorg

Het IJsselland Ziekenhuis heeft het keurmerk Topzorg voor de behandeling van prostaatkanker. Ziekenhuizen krijgen het keurmerk Topzorg van zorgverzekeraar Menzis voor een bepaalde behandeling als ze voldoen aan strenge eisen.
Het IJsselland Ziekenhuis voldoet aan voorwaarden van de patiëntenwijzer prostaatkanker van de ProstaatKankerStichting en NFK. Hierin staan de minimale voorwaarden voor goede prostaatkankerzorg. Deze voorwaarden zijn gebaseerd op de wensen van de patiënt.

Afspraak maken

Via uw huisarts of behandelend specialist wordt u naar het urologisch spreekuur doorverwezen. De urologen houden dagelijks spreekuur van 08.30-12.30 uur en van 13.30-16.30 uur. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met de polikliniek Urologie op telefoonnummer (010) 258 5980.


Op vrijdagochtend van 09.00 tot 12.30 uur vindt ook een urologisch spreekuur plaats op de buitenpolikliniek Nesselande. Voor het maken van een afspraak in Nesselande belt u: (010) 258 5700.

Op donderdag van 08.30-12.00 uur vindt een urologisch spreekuur plaats op de buitenpolikliniek Krimpen. Voor het maken van een afspraak in Krimpen belt u: (010) 258 3400.


U kunt voor urologie ook online een afspraak maken.

Wachttijden

Kijk naar Opens internal link in current windowde wachttijden voor de polikliniek urologie. U vindt hier de wachttijden voor een afspraak op de poliklinieken in Capelle a/d IJssel, Krimpen a/d IJssel en Rotterdam Nesselande.

Daarnaast kunt u hier de wachttijden voor een circumcisie, een prostaatoperatie en voor een sterilisatie bij de man vinden.