Anesthesiologie

De anesthesiologen in het IJsselland Ziekenhuis dragen zorg voor uw gezondheid op meerdere gebieden.

Anesthesisten zijn betrokken bij de patiëntenzorg vóór, tijdens en na een operatie. Daarnaast werken een aantal anesthesisten op de polikliniek Pijnbestrijding. Ook zijn een aantal anesthesisten werkzaam op de Intensive Care, waar zij de meeste kritieke patiënten behandelen.

Vóór een operatie zorgt de anesthesist ervoor dat de patiënt in optimale conditie is en kiest in overleg met de patiënt de meest geschikte verdovingsvorm. Tijdens de operatie bewaakt de anesthesioloog, samen met de anesthesiemedewerkers, de lichaamsfuncties van de patiënt. Na de operatie verzorgen zij de pijnbehandeling.

Op de polikliniek Pijnbestrijding werken de anesthesisten met de patiënt samen om pijnklachten zoveel mogelijk te verminderen.

Patiënten die meer zorg nodig hebben dan een algemene verpleegafdeling kan bieden, worden opgenomen op de Intensive Care. De anesthesisten werken hier aan het stabiliseren van de patiënt tijdens ziekte of na een operatie.

Afspraak informatie

Het specialisme Anesthesiologie bestaat uit de Pre-operatieve Polikliniek Anesthesie, polikliniek Pijnbestrijding en de Intensive Care. Voor vragen over uw afspraak op de Pre-operatieve Polikliniek Anesthesie of polikliniek Pijnbestrijding kunt u van maandag t/m vrijdag terecht op het telefoonnummer (010) 258 5907.

U vindt de Pre-operatieve Polikliniek Anesthesie of polikliniek Pijnbestrijding op de begane grond van het ziekenhuis, route 82. Een afspraak volgt op verwijzing van uw huisarts of medisch specialist.