Wat doet de bekkenfysiotherapeut?

De bekkenfysiotherapeut gaat in op uw klachten en voert een analyse van de bekkenbodemspierfunctie uit.

Tijdens een inwendig onderzoek wordt u gevraagd de bekkenbodemspieren aan te spannen en weer te ontspannen. Met dit onderzoek wordt bepaald of u een hoge of een lage spanning in uw bekkenbodemspieren heeft.

Ook wordt gekeken wat de bekkenbodemspieren doen als u hoest of perst en of uw klachten in relatie staan met eventuele rug en/of bekkenklachten.

Bekkenfysiotherapeuten

Twee gespecialiseerde bekkenfysiotherapeuten, Jolanda van Haeften en Anke Bernink, werken op maandag en woensdag de hele dag op buitenpoli Krimpen en op dinsdag, donderdag en vrijdag op locatie Capelle (poli Bekkenfysiotherapie, route 14). De bekkenfysiotherapeuten behandelen ook kinderen.
Tijdens het bekkenbodemspreekuur op maandag en dinsdag voeren zij een analyse uit van uw bekkenbodemspierfunctie.

Indien bekkenfysiotherapie de behandeling is van uw klachten kan de therapie in ons ziekenhuis plaatsvinden. Ook kunt u worden doorverwezen naar een bekkenfysiotherapeut dichter bij u in de buurt. Deze kunt u vinden via de website bekkenfysiotherapie.nl.

De bekkenfysiotherapeuten zijn bereikbaar via telefoonnummer (010) 7910026 (afsprakenlijn).
Hun correspondentieadres is: IJsselland Ziekenhuis, t.a.v. bekkenfysiotherapeuten, Postbus 690, 2900 AR  Capelle aan den IJssel.

Meer informatie vindt u op > BACK, Praktijk voor Bekkenfysiotherapie.

Verzekering

Bekkenfysiotherapie kan zowel vanuit uw aanvullende verzekering als vanuit uw basisverzekering worden vergoed. Dit is afhankelijk van uw ziektekostenpolis en de reden waarvoor u bekkenfysiotherapie ondergaat. Kijk dit eventueel na in uw polis.

Patiëntenfolder in de Folder WebApp: