IJsselland Ziekenhuis heeft groen vinkje voor goede stomazorg

Op 10 november 2012 heeft de Nederlandse Stomavereniging de Stoma Zorgwijzer gelanceerd. De Stoma Zorgwijzer biedt stomadragers betrouwbare informatie over de stomazorg in de Nederlandse ziekenhuizen.

De Stoma Zorgwijzer helpt stomadragers bij hun keuze voor een ziekenhuis. Dat gaat snel en gemakkelijk via www.stomazorgwijzer.nl: stomadragers voeren hun postcode in en krijgen meteen een overzicht van de ziekenhuizen in de omgeving die passende stomazorg bieden. Ook kan de stomazorg tussen twee verschillende ziekenhuizen met elkaar worden vergeleken. Zo weten stomadragers welke zorg ze kunnen verwachten.

Normen voor goede stomazorg

De Nederlandse Stomavereniging heeft samen met patiënten, stomaverpleegkundigen, chirurgen en urologen de normen voor goede stomazorg vastgesteld. De Stoma Zorgwijzer laat stomadragers door middel van een groen vinkje zien of een ziekenhuis voldoet aan de normen voor goede stomazorg.

Het IJsselland Ziekenhuis voldoet volgens de Nederlandse Stomavereniging aan alle vastgestelde eisen voor goede stomazorg en beschikt daarmee over een groen vinkje in de stomazorgwijzer.