Afspraak diabetes verpleegkundige en dan?

U wordt doorgestuurd naar de diabetesverpleegkundige. En dan? Zij kan u uitleggen wat diabetes inhoudt, wat normale, hoge en lage bloedsuikerwaardes zijn en wat u eventueel zelf hieraan kunt doen.

Zij kan u uitleggen hoe uw eventuele huidige medicatie, hoe deze medicatie werkt of hoe u de medicatie het best kunt gebruiken.

Samen met u zal de diabetesverpleegkundige kijken welke materialen er nodig zijn om de diabetes te kunnen behandelen en deze met u uitzoeken. De diabetesverpleegkundige is op de hoogte van nagenoeg alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van diabetes en zal dit in uw behandeling meenemen, om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.

De diabetesverpleegkundige is er ook om eventuele problemen die u ervaart rondom diabetes te kunnen bespreken. Zij zal proberen met u naar een oplossing te zoeken. Ook heeft de diabetesverpleegkundige de mogelijkheid u (zo nodig) door te sturen naar een ander specialisme. U kunt denken aan de diëtist, podo-posturaal therapeut, psycholoog.

De diabetesverpleegkundige en de internist werken nauw samen. Zij kunnen makkelijk contact met elkaar leggen om u op de beste manier te behandelen.