Geboortecentrum IJsselland

Zorg, privacy en comfort voor ouders en kind in een huiselijke sfeer!
Bent u als aanstaande ouder(s) op zoek naar een mooie en veilige omgeving voor uw bevalling? Dan bent u in Geboortecentrum IJsselland van harte welkom!

Coronavirus

Het coronavirus heeft (voorlopig) invloed op je bezoek in het IJsselland Ziekenhuis.  Kijk hier wat dit voor je betekent.

Ook heb je waarschijnlijk veel vragen over Corona en je zwangerschap. Hier  vind je antwoord op veelgestelde vragen.

Je thuis voelen!

Wij als geboortecentrum vinden het belangrijk dat zwangere vrouwen zich bij een bevalling in Geboortecentrum IJsselland zoveel mogelijk thuis voelen. De luxueuze kraamsuites zijn huiselijk ingericht. Op de kamer is een hoekje ingericht voor de verzorging van de baby, er is televisie, wifi, een koelkastje en het eerste bezoek kan in alle rust ontvangen worden. Uiteraard beschikken alle kamers over sanitaire voorzieningen. Bovendien kan uw partner blijven slapen, zodat jullie als gezin kunnen genieten van die eerste bijzondere momenten.

Bent u benieuwd hoe een kraamsuite eruit ziet? Bekijk dan het korte filmpje.  

Alle deskundigen staan samen voor u klaar!

Binnen het geboortecentrum werken meerdere disciplines, zoals: eerstelijns verloskundigen, kraamverzorgenden van Kraamzorg Rotterdam, tweedelijns verloskundigen, gynaecologen, verpleegkundigen en kinderartsen van het IJsselland Ziekenhuis. Zij werken intensief samen.
Het medische team van Geboortecentrum IJsselland begeleidt u en uw partner op de polikliniek en tijdens de bevalling als daar een medische indicatie voor is. Maar u kunt ook poliklinisch bevallen met uw eigen verloskundige binnen ons geboortecentrum.  

Hoe onze verloskamers er uit zien, ziet u in dit korte filmpje.

Zwangeren die gaan bevallen en met weeën komen mogen kort parkeren op de Kiss & Ride plaatsen bij de hoofdingang van het ziekenhuis. Zodra het mogelijk is dient de auto op een officiële parkeerplek te worden geparkeerd.

Begeleiding op maat

Elke zwangerschap heeft een eigen verhaal en elke zwangere heeft haar eigen wensen. Binnen het geboortecentrum hebben we hier aandacht voor binnen de spreekkamer en door gezamenlijke zwangerebesprekingen (eerstelijns en tweedelijns verloskundigen en gynaecologen). 
Tijdens de bevalling streven we ernaar dat u zo veel mogelijk dezelfde gezichten ziet en rekening te houden met uw geboorteplan, zodat u vol vertrouwen kunt bevallen.  

Pijnstilling tijdens de bevalling

Mocht u tijdens de bevalling pijnstilling wensen, dan is het belangrijk om te weten dat dit in Geboortecentrum IJsselland 24 uur per dag beschikbaar is.
De volgende vormen van pijnstilling zijn beschikbaar:

  • Lachgas (ook onder begeleiding van de eerstelijns verloskundige)
  • Morfine pompje
  • Ruggenprik

Indien u pijnstilling wenst wordt u hier uitgebreid over geïnformeerd, waardoor u een weloverwogen keuze kunt maken.

De natuurlijke keizersnede

Als van te voren duidelijk is dat een natuurlijke bevalling niet mogelijk is, dan wordt een keizersnede gepland. Uit onderzoek blijkt dat het voor moeder en kind belangrijk is, dat dit zo natuurlijk mogelijk verloopt. Bij een geplande keizersnede kunt u, als u dat wenst, het geboortemoment zien en uw kindje wordt direct bij u gelegd huid-op-huid.   

Hier zijn we trots op!

Borstvoeding staat bij ons hoog in het vaandel, wij dragen dan ook met trots de kwalificatie van Baby Friendly Hospital met bijbehorend certificaat. Wij proberen met onze lactatiekundigen de omstandigheden, zoals een rustige omgeving, zo optimaal mogelijk te maken om de borstvoeding goed te starten.

Bezoektijden Geboortecentrum IJsselland

Het Geboortecentrum (afdeling C3 in het IJsselland Ziekenhuis) heeft de volgende bezoektijden:

  • Partners zijn 24 uur per dag welkom.
  • Voor overig bezoek: tussen 9.30 en 21.00 uur.

Wij adviseren om rekening te houden met de rusttijd van 13.00 tot 15.00 uur.

Patiëntenfolders in de Folder WebApp: