Stiltecentrum

Te midden van drukte en bedrijvigheid, van onrust en spanningen, kan stilte een bron van rust en kracht zijn.

Stilte kan u dichter bij uzelf brengen, bij uw eigen gevoelens en vragen. Stilte kan u helpen uw gedachten te ordenen of juist even aan helemaal niets te denken. Stilte schept ruimte om bij de bron te komen van waaruit u leeft en kracht opdoet.

Een ruimte om tot jezelf te komen

Daarom is in het ziekenhuis een stiltecentrum aanwezig. Een ruimte waar u in alle rust tot uzelf kunt komen, een kaarsje kunt branden of uitdrukking kunt geven aan gebed. De ruimte is er voor iedereen die rust zoekt; patiënten, bezoekers en medewerkers. Door middel van de verstilde vormgeving, de kleuren en lichtinval is een sfeer van rust en ruimte geschapen. Bij de inrichting van de ruimte is gekozen voor een universele inrichting. Voorop staat het bieden van een plek voor rust en bezinning te midden van de hectiek in het ziekenhuis.

Foto's van het stiltecentrum

In het stiltecentrum staat een kunstwerk van glaskunstenares Annemiek Punt dat speciaal voor deze ruimte is gemaakt. Op het bureau is een gedachtenboek te vinden waarin eenieder iets kwijt kan. Voor Moslimbezoekers die willen bidden zijn een koran en gebedskleden aanwezig. Zij kunnen zich ook even afzonderen achter een gordijn in de ruimte.

Speciale momenten in het Stiltecentrum

Een paar keer per jaar wordt de stilteruimte gebruikt voor speciale momenten zoals de herdenking van een overledene in familiekring, een bijeenkomst van een rouwgroep of een meditatie.
Ook vinden op sommige momenten van het jaar bezinningsbijeenkomsten en ethische beraden in het stilcentrum plaats. Op die momenten is het stiltecentrum even niet toegankelijk.  

Digitale herdenkingsdag: 2 november 2022

Ook dit jaar organiseren we weer een online herdenking. U leest hierover meer in het nieuwsbericht Online herdenkingsmoment.