Ervaringsverhaal Yolanda Mooldijk-Stuifzand

Yolanda heeft een paranormale gave en dat speelde een grote rol bij het ontdekken van haar ziekte. Toen ze haar gynaecoloog dokter Kian bezocht omdat ze vloeide, was op de echo niets verontrustends te zien.

Dokter Kian maakte voor de zekerheid een uitstrijkje en stelde voor om tegen het vloeien een Mirenaspiraaltje te plaatsen. Daarvoor kreeg Yolanda een kijkoperatie.

Glazen bol

“Ik vroeg dokter Kian om me niet uit te lachen”, zo vertelt Yolanda. “Maar mijn glazen bol vertelde me dat ik kanker had, dus dat wilde ik graag met de gynaecoloog bespreken. Gelukkig nam ze me heel serieus. Op de dag van de kijkoperatie kon de arts niets vinden dat wees op kanker en ook de uitslag van het uitstrijkje was goed. Maar tegelijkertijd gaf ze aan dat ze het nooit helemaal kon uitsluiten."

Bevestiging

Voor de zekerheid nam dokter Kian tijdens de kijkoperatie een aantal biopsies. Dat betekent dat ze stukjes weefsel weghaalde die vervolgens in het laboratorium werden onderzocht. Yolanda: “Een week later belde ze me met de uitslag. Ik voelde dat het mis was, en dat klopte. Ik bleek toch kanker te hebben. En hoewel het voor mij een bevestiging was van wat ik al wist, was het de ergste dag van mijn leven. Nu moest ik het slechte nieuws ook aan mijn man en kinderen vertellen.”

Uiterst professioneel

“Dokter Kian was tijdens ons gesprek in het ziekenhuis zichtbaar aangedaan, maar ze bleef uiterst professioneel. We bespraken alle opties en vervolgens regelde ze dat ik binnen twee weken door haar werd geopereerd. Over de operatie heb ik me geen moment zorgen gemaakt. Ik was juist blij dat ik zo snel geholpen werd.”


“Ik ben dokter Kian enorm dankbaar.”


Geen nummer

“Op de afdeling Gynaecologie van het IJsselland Ziekenhuis kon ik altijd terecht met mijn vragen en zorgen”, vertelt Yolanda. “De medewerkers weten wat er speelt en nemen de tijd voor je. Ook toen ik in het ziekenhuis lag, waren alle verpleegsters even lief, leuk en warm. Maar dokter Kian is me het meest dierbaar. Aan deze wereldarts heb ik mijn leven te danken.”

Tegeltje

Yolanda is haar gynaecoloog enorm dankbaar. Daarom liet ze speciaal voor haar een tegeltje maken met een toepasselijke, persoonlijke boodschap erop. “Eigenlijk zijn de controles voor mij inmiddels niet meer nodig. Toch mag ik ieder jaar even langs komen. Twee maanden geleden ben ik nog geweest en zag alles er prima uit.”