Menopauze polikliniek

Opvliegers, onregelmatige menstruatie, stemmingswisselingen, slapeloosheid, pijn aan de gewrichten, zijn slechts een aantal klachten waar u tijdens de overgang mee te maken kunt krijgen.

Slechts één op de vijf vrouwen in Nederland heeft bijna geen last van de overgang, voor de rest van de vrouwen heeft dit natuurlijke proces in meer of mindere mate invloed op de kwaliteit van leven. Vaak is er behoefte aan informatie en eventuele behandeling. Niet alleen van de klachten, maar ook met betrekking tot het mogelijk verhoogde risico op hart- en vaatziekten, diabetes, hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol of botontkalking.

Uw behandelaar op de menopauze polikliniek

Op de menopauze polikliniek spreekt u een van de gynaecologen dr. F. Lim of mw. dr. P. Schmitz en de verpleegkundig overgangsconsulente, mw. J. Doornbos.

Een afspraak

De spreekuren zijn (op afspraak) op maandagochtend en woensdagochtend tussen 8.00 en 12.00 uur op de polikliniek Gynaecologie van het IJsselland Ziekenhuis (hoofdlocatie).

Afspraken kunnen worden gemaakt, met een verwijzing van de huisarts, via de polikliniek Gynaecologie, tel. (010) 258 5920.