Verwijdering Essure

De Essure methode is voor veel vrouwen een praktische en prettige manier van steriliseren. Helaas zijn er ook vrouwen die, nadat de Essure veertjes geplaatst zijn, klachten ontwikkelen die mogelijk verband houden met een allergische reactie of andere bijwerking van de methode.

De gemelde klachten bestaan onder andere uit pijn, huidirritatie, gewichtsschommelingen, abnormaal bloedverlies, vermoeidheid en stemmingswisselingen.

Voor vrouwen die een Essure sterilisatie hebben gehad en die het idee hebben dat deze veertjes klachten veroorzaken waar zij last van hebben, is het mogelijk deze te laten verwijderen op de afdeling gynaecologie. In ons ziekenhuis is gynaecoloog drs. W.B. Renes gecertificeerd om de verwijdering van de veertjes uit te voeren. Via een kijkbuisoperatie (in dagbehandeling) worden de veertjes stap voor stap voorzichtig losgemaakt, waarna deze verwijderd kunnen worden.

Voor meer informatie over verwijdering van de Essure kunnen geïnteresseerden terecht bij de polikliniek Gynaecologie van het IJsselland Ziekenhuis, bereikbaar via telefoonnummer (010) 258 5920 of (010) 258 5921

Patiëntenfolder in de Folder WebApp: