Zwangerschap en bevallen

In Geboortecentrum IJsselland bevallen jaarlijks ongeveer 1.800 vrouwen. Ook als u onder controle bent van een eerstelijnsverloskundige kunt u in het geboortecentrum bevallen.

Een medische indicatie

Als er een medische indicatie bestaat, wordt uw zwangerschap begeleid door een vaste gynaecoloog en de tweedelijnsverloskundigen.
In dit geval bevalt u onder leiding van een van de gynaecologen, tweedelijnsverloskundigen of arts-assistenten.

U heeft een medische indicatie wanneer u bijvoorbeeld een ziekte heeft die een zwangerschap kan compliceren of wanneer u bijvoorbeeld in een voorgaande zwangerschap met een keizersnede bent bevallen.

Uw huisarts, uw eerstelijns verloskundige of uw gynaecoloog kunnen u vertellen wanneer u in aanmerking komt voor een bevalling op medische indicatie.

Zes curettages, tientallen echo’s en twee mooie kinderen

Arianne Graafland-Westmaas (33) bezocht de afdeling Gynaecologie van het IJsselland Ziekenhuis voor het eerst tijdens de geboorte van haar neefje. Toen zij en haar man zelf graag een kindje wilden, ging dat helaas anders dan gehoopt. Zo kwam Arianne opnieuw in contact met ons ziekenhuis. Lees verder…

Een persoonlijke band door twee bijzondere zwangerschappen

Karin (40) is erg blij met de persoonlijke band die ze opbouwde met haar gynaecoloog in het IJsselland Ziekenhuis. “Doordat het ziekenhuis relatief klein is, heerst er een persoonlijke, bijna huiselijke sfeer. We vielen dan ook wel op, want mijn zwangerschappen verliepen niet helemaal volgens het boekje.” Lees verder…

Geboortecentrum IJsselland

Op de pagina's van het Geboortecentrum IJsselland vindt u alle informatie van het Geboortecentrum.

Inschrijven voor een (poliklinische) bevalling

U kunt zich rechtstreeks inschrijven voor een (poliklinische) bevalling in Geboortecentrum IJsselland via het intake formulier.