Ervaringsverhaal Karin

Karin maakte een intense periode mee. Binnen drie jaar raakte ze na een behandeling in het IJsselland Ziekenhuis zwanger, kreeg ze een dochtertje met een aangeboren afwijking en vervolgens een tweeling.

Al die tijd werd ze bijgestaan door dokter Lim en zijn team van de afdeling Gynaecologie.
 

Alsof het zo moest zijn

“In het begin van mijn eerste zwangerschap leek het erop dat het helemaal mis zou gaan”, vertelt Karin. “Ik verloor bloed en op de echo was geen hartje te zien. Gelukkig bleek dit loos alarm. Hoewel daar toen geen medische noodzaak meer voor was, mocht ik toch bij mijn gynaecoloog onder controle blijven. Achteraf gezien was ik daar heel blij mee. Tijdens de twintig-wekenecho was namelijk te zien dat ons kindje een deel van haar rechterarm miste en cystes op de rechterhersenhelft had. We schrokken natuurlijk enorm.”

Muzikant met één arm

“Dokter Lim verwees ons naar het Erasmus Medisch Centrum voor nader onderzoek. Zo’n boodschap overvalt je en de wereld staat even op zijn kop. Ik herinner me nog precies wat hij toen tegen ons zei. Hij had in een tv-programma een muzikant met één arm horen zeggen dat andere mensen zijn arm missen, maar hijzelf eigenlijk niet. Die opmerking is me eigenlijk altijd bijgebleven.”

Ontspannen

“Na een voorspoedige tweede helft van mijn zwangerschap heb ik uiteindelijk een voortreffelijke bevalling gehad in het IJsselland Ziekenhuis. Alles verliep heel ontspannen en onze dochter bleek kerngezond. Dat laatste was voor ons natuurlijk het allerbelangrijkste. Inmiddels is ze vier jaar en merken we bijna niet dat ze een deel van haar arm mist. Ze ontwikkelt zich in alle opzichten uitstekend.”

Verrassing

“Het jaar na de geboorte van onze dochter raakte ik weer zwanger. Tot onze grote verrassing zagen we dit keer niet één, maar twee hartjes kloppen op de echo. Dat betekent een medische indicatie en opnieuw kwam ik bij dokter Lim terecht. Iedere controle vroeg hij eerst uitgebreid hoe het met me ging. Daarna kwam voor mij het moment waarnaar ik het meest uitkeek: de echo.”

Stapje extra

“Mijn tweede bevalling werd een spoedkeizersnee uitgevoerd door dokter Lim. Op weg naar de operatiekamer vertelde een van de verpleegkundigen me aan de hand van een plaatjesboek wat me te wachten stond. Het was fijn om te weten wat er ging gebeuren. De keizersnede ging goed, maar we moesten voor controle nog wel even in het ziekenhuis blijven. Wie er toen naar onze baby’s kwamen kijken? De verpleegkundigen die bij de operatie aanwezig waren. En dokter Lim natuurlijk!”