Inrichting en voorzieningen Intensive Care

De afdeling Intensive Care heeft acht éénpersoonskamers (ook wel ‘boxen’ genoemd). Iedere patiënt heeft een eigen plek. Vanuit de centrale teampost is goed zicht op patiënten. De wanden en deuren richting de patiëntenkamers zijn van veel glas voorzien.

Inrichting afdeling Intensive Care

Op de IC afdeling is gekozen voor veel glas zodat de patiënten veel zicht hebben op hun omgeving. Het zorgpersoneel kan de patiënt goed zien.
Twee van de acht kamers zijn voorzien van een sluis voor strikte isolatie.
Met de gebruikte kleuren wordt rust uitgestraald en doordat medische apparatuur op een centrale pendel aan het plafond is bevestigd blijven wand en vloer vrij.
Iedere kamer is voorzien van een tillift.

‘Healwell’ verlichting

Op de IC afdeling maken we gebruik van speciale Healwell verlichting. Healwell is een lichtoplossing van Philips die het natuurlijke dag- en nachtritme van de patiënt ondersteunt.

Licht heeft veel impact op de gezondheid en het welzijn. Het beïnvloedt niet alleen de stemming, maar regelt ook het natuurlijke bioritme. Voor patiënten op een IC afdeling, die de hele dag binnen zijn met veel apparatuur om zich heen, kan kunstlicht een gezonde slaap/waak-cyclus ondersteunen door de patronen van het natuurlijke daglicht na te bootsen. Goed en passend licht op de verschillende momenten van de dag draagt bij aan comfort, aan patiënttevredenheid, aan het psychische en emotioneel welbevinden van een patiënt, en aan de kwaliteit van slaap.
Het licht kan per kamer worden geregeld.

De speciale verlichting op de IC-afdeling is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis.

Familiekamer

Familie kan zich terugtrekken in de speciale familiekamer. De ruimte beschikt over een eigen toilet en een keukenvoorziening.