De psychologen

Op de afdeling Medische Psychologie werken verschillende psychologen met elk hun eigen aandachtsgebied en expertise.

Dr. A. Oosterhuis

Dr. A. Oosterhuis is (neuro)psycholoog en psychotherapeut. Hij heeft zich bijna 40 jaar bezig gehouden met onderzoeken en behandeling van lichamelijke klachten die met stress samenhangen, zoals slaapklachten, maar ook angst en depressie. De laatste jaren werkt hij samen met collega's aan het opzetten van behandelingen voor diverse klachten via internet.

Drs. S.L.M. van der Toorn

Drs. S. van der Toorn is GZ psycholoog en psychotherapeut. Zij werkt op de afdeling kindergeneeskunde en maakt ook deel uit van de PicoBelly poli voor kinderen met zindelijkheidsproblemen en buikpijn. Ze behandelt kinderen en jongeren met diverse psychische problemen, die gerelateerd zijn aan lichamelijke klachten. Zij heeft eerder gewerkt in het Sophia Kinderziekenhuis en de S-GGZ kind en jeugd. Ze maakt deel uit van het opleidingstraject tot GZ psycholoog. 

Drs. M. Berkhof

Drs. M. Berkhof is GZ-psycholoog en klinisch psycholoog in opleiding. Zij heeft haar opleiding gedaan bij de afdeling Medische Psychologie in het IJsselland ziekenhuis. Zij is gespecialiseerd in de behandeling van psychische problemen samenhangend met lichamelijke klachten. Op dit moment doet zij onderzoek naar de effectiviteit van gedragsmatige behandeling bij het prikkelbare darm syndroom. 

Drs. R. Wingbermühle

Drs. R. Wingbermühle is neuropsycholoog en GZ-psycholoog in opleiding. Zij studeerde psychologie aan de Rijksuniversiteit Leiden, met als specialisatie neuropsychologie. Dit laatste is ook haar belangrijkste aandachtsgebied in het IJsselland ziekenhuis.

Drs. E. van der Ploeg

Drs. E. van der Ploeg studeerde psychologie aan de Universiteit van Tilburg, met als hoofdrichting medische psychologie. Zij houdt zich bezig met de behandeling en diagnostiek van een breed scala aan klachten, waarvan een groot deel samenhangt met lichamelijke problemen.