De Smaakworkshop

In het IJsselland Ziekenhuis vinden we een gezond en duurzaam voedingsaanbod in de zorg van belang. Om die reden nemen we deel aan het project 'Goede Zorg Proef Je'. We zijn op basis van dit project, in samenwerking met Albron, gestart met het aanbieden van een workshop voor de oncologiepatiënt: de Smaakworkshop.
 

Omgaan met smaakverandering

Veel oncologiepatiënten ervaren door hun ziekte en/ of behandeling een verandering in smaak en reuk. Het eten smaakt flauw, heeft een metaalsmaak of producten smaken anders. Deze workshop geeft u de mogelijkheid om daar zelf wat aan te doen.

Tijdens de workshop krijgt u informatie over smaak- en reukverandering. U leert hoe de zintuigen werken en hoe deze invloed hebben op de smaakervaring. U krijgt inzicht in uw smaakprofiel en op welke manieren u uw smaakbeleving kunt beïnvloeden om eten wat minder onaangenaam te maken. Belangrijk, want: in het IJsselland Ziekenhuis gaat het om u.

De Smaakworkshop wordt georganiseerd door Chef-kok Alexander van den Doel en Chef-kok Karel van Tiel, in samenwerking met Diëtist R. de Wit, internist-oncoloog M.B. Vastbinder en externe samenwerkingspartners Albron en Smaakpupil.

Meer informatie over het aanmelden of afmelden voor de volgende editie van de Smaakworkshop vindt u hier.
 

Goede Zorg Proef Je

Een gezonder voedingsaanbod voor patiënten (zorgvragers), medewerkers en bezoekers draagt bij aan een gezonder Nederland. Goede Zorg Proef Je ondersteunt ziekenhuizen en zorginstellingen, waaronder het IJsselland Ziekenhuis, in de transitie naar een gezond en duurzaam voedingsaanbod. 

Meer informatie over het project 'Goede Zorg Proef Je' vindt u via: Goede zorg proef je - Onderdeel van het Nationaal Preventieakkoord.