De orthopedisch chirurgen

Op deze pagina stelt de vakgroep Orthopedie van het IJsselland Ziekenhuis zich aan u voor.

drs. B. Boetes

Ik ben opgeleid in de Sint Maartenskliniek te Nijmegen en in het UMC St. Radboud te Nijmegen. Verder heb ik gewerkt in het Rijnstate ziekenhuis te Arnhem (de huidige Alysis Zorggroep).
Sinds 2008 werk ik weer in het IJsselland Ziekenhuis. In 1999 en 2000 was ik hier ook al werkzaam, maar toen bij de afdeling algemene chirurgie. Door mijn opleiding in de Sint Maartenskliniek heb ik heel veel ervaring op kunnen doen in ingewikkelde klachten van het steun- en bewegingsapparaat. Daarnaast heb ik ervaring op kunnen doen in de voet- en enkelchirurgie en de heup(revisie)chirurgie.

Aandachtsgebieden:

drs. D.J. Doyer

Ik ben opgeleid tot orthopedisch chirurg in het Elisabeth Ziekenhuis Tilburg en in het Erasmus MC. Na mijn opleiding heb ik gewerkt als chef de clinique in het Medisch Spectrum Twente, het Rijnstate Ziekenhuis en het Bravis Ziekenhuis in Bergen op Zoom.
Sinds 2014 ben ik werkzaam in het Havenziekenhuis en sinds 2017 werkzaam in het IJsselland Ziekenhuis en op de Havenpolikliniek.
Mijn aandachtsgebieden, naast de algemene orthopedie, zijn heup- en knieprothesiologie en voet- en enkelklachten.

Aandachtsgebieden:

drs. E.J.T. ten Holder

Sinds 2004 ben ik werkzaam als orthopedisch chirurg. De opleiding tot orthopedisch chirurg heb ik gevolgd in het AMC in Amsterdam en in Delft. Voor ik hier startte heb ik een extra specialisatie gevolgd in de Sint Maartenskliniek in Nijmegen.
In het IJsselland houd ik me bezig met de algemene orthopedie, traumatologie (botbreuken), gewrichtsprotheses en kijkoperaties, met name van de schouder.

Aandachtsgebieden:

  • operaties van schouder en elleboog
  • sport-traumatologie

drs. O. van Leeuwen

Sinds 1994 ben ik als orthopedisch chirurg werkzaam, tot eind 2017 in het Havenziekenhuis in Rotterdam. Nadat het Havenziekenhuis Havenpolikliniek werd, zijn de vakgroep orthopedie in het IJsselland Ziekenhuis en die uit het Havenziekenhuis gefuseerd. Spreekuur doe ik in de Havenpolikliniek “op” het Haringvliet in Rotterdam, operaties voer ik uit in het IJsselland Ziekenhuis in Capelle.

Mijn vooropleiding chirurgie heb ik gedaan in het toenmalige Zuiderziekenhuis in Rotterdam Zuid, en mijn opleiding orthopedie in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam.
Ik richt me tegenwoordig vrijwel uitsluitend op de behandeling van knie- en heupproblemen.

Aandachtsgebieden:

  • totale heup- en knieprothesiologie en de revisie daarvan

dr. F.H.R. de Man

Sinds 2006 ben ik orthopeed. De opleiding tot orthopedisch chirurg heb ik gevolgd in het AMC in Amsterdam, in Hilversum en in Basel (Zwitserland). Ik ben in 2006 begonnen in de Sint Maartenskliniek te Nijmegen waar ik mij specialiseerde in de (revisie-)prothesiologie van heup en knie en in de infectiebehandeling van prothesen. Ik ben gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam op onderzoek van de totale heupprothese en factoren die leiden tot loslating (2009). In 2012 volgde een overstap naar het Vlietland Ziekenhuis te Schiedam waar ik tot 2017 met name patiënten met complicaties na een metaal-op-metaal totale heupprothese heb behandeld.

Sinds 2018 ben ik werkzaam in het IJsselland Ziekenhuis. Mijn specifieke aandachtsgebied is de onderste extremiteit, met de behandeling van heup- en knieslijtage. Dit houdt o.a. ook operaties in met een standsverandering voor jongere mensen met arthrose waarbij het gewricht gespaard kan blijven, en problemen die zijn ontstaan na eerdere orthopedische ingrepen, bijvoorbeeld door een loslating van een prothese, of door een infectie. Recente focus in de praktijk is de schouderpathologie en kinderorthopedie.

Ik hecht veel waarde aan een goede voorlichting over verwachtingen van een behandeling c.q. operatie en de mogelijke complicaties. Zo kan de patiënt samen met de behandelaar de beste keuze hierin maken.

Aandachtsgebieden:

  • prothesiologie heup en knie
  • Revisiechirurgie
  • Schouderpathologie
  • Kinderorthopedie 

drs. A.P. van Noort-Suijdendorp

Sinds 1 februari 2012 ben ik werkzaam als orthopedisch chirurg in het IJsselland Ziekenhuis. Zowel mijn geneeskunde opleiding als mijn specialisatie heb ik gevolgd in de regio Leiden. Vanaf 2009 tot februari 2012 heb ik mij in kliniek Orthopedium uitgebreid gericht op de knie en heb ik mij in het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam toegelegd op de algemene orthopedie. Mijn speciale interesse betreft de knie en daarnaast de kinderorthopedie. Ik hecht veel belang aan een persoonlijke benadering van de patiënt, zodat de behandeling van het orthopedische probleem goed aansluit bij de persoonlijke situatie van de patiënt.

Aandachtsgebieden:

  • Kniechirurgie, inclusief prothesiologie en revisiechirurgie
  • Kinderorthopedie