Sterilisatie bij de man

Een sterilisatie ofwel vasectomie bij de man is een definitieve ingreep om ongewenste zwangerschap te voorkomen.

Om zo efficiënt mogelijk goede zorg te leveren met voor u zo minimaal mogelijke tijdsbelasting kunt u tegenwoordig zelf een afspraak inplannen via deze site. U maakt een afspraak op de polikliniek urologie voor:

  • het intakegesprek met één van de urologen
  • aansluitend zal de uroloog de ingreep verrichten

Wilt u liever eerst een gesprek op de polikliniek met een uroloog om daarna te beslissen of u deze ingreep wilt laten verrichten, dan kunt u telefonisch een afspraak maken via telefoonnummer (010) 258 5980.

Let op:

De sterilisatie valt niet onder de vergoeding van de basispolis.

Verschillende aanvullende verzekeringen vergoeden de ingreep wel. Controleer hiervoor de polisvoorwaarden en ga dan ook na of daarbij een verwijzing van de huisarts noodzakelijk is.

Wat moet u doen om een afspraak te maken?

  • Neem de patiëntenfolder 'Sterilisatie bij de man (vasectomie)' goed door.
  • Controleer of deze behandeling door uw verzekering wordt vergoed. Wordt de behandeling niet vergoed, lees dan aandachtig de patiëntenfolder 'Wordt deze behandeling door uw verzekering vergoed' en volg de procedure die hierin wordt genoemd. U kunt de financiële administratie bellen voor de exacte prijs.
  • Download het Inschrijfformulier One Stop Sterilisatie, print dit uit en neem het formulier ondertekend mee. U kunt ook een exemplaar krijgen op de polikliniek als u voor de behandeling langskomt.
  • Maak hierna een afspraak voor de ingreep.