Voorlichtingsactiviteiten

Op deze pagina vindt u een overzicht van de reguliere, terugkerende en incidentele voorlichtingsactiviteiten in het IJsselland Ziekenhuis:

WereldReumadag in oktober

Ieder jaar op 12 oktober is het WereldReumadag. Wereldwijd staan reuma en artrose die dag in de belangstelling.

Informatie staat in deze periode als nieuwsitem op deze website.
 

Informatieavond zwangerschap, bevallen en kraamperiode

Deze voorlichtingsavonden zijn bedoeld voor aanstaande moeders die tussen de 25 en 30 weken zwanger zijn. De avonden zijn een initiatief van de samenwerkende verloskundigenpraktijken in de regio, de maatschap gynaecologie van het IJsselland Ziekenhuis, kraamzorg Rotterdam en het centrum voor jeugd en gezin. 

Meer informatie en data informatieavonden zwangerschap, bevallen en kraamperiode

Informatieavonden over borstvoeding

Iedere maand vindt een informatieavond plaats over het geven van borstvoeding. De voordelen en praktische aspecten van het geven van borstvoeding worden besproken en natuurlijk kunt u met uw vragen terecht. Tijd: van 19.30 - 21.45 uur.

Meer informatie en data informatieavonden borstvoeding
  

Narcosevoorlichting voor kinderen en ouders

Wanneer uw kind binnenkort geopereerd moet worden, adviseren wij u samen met uw kind de narcosevoorlichting te bezoeken. Over het algemeen reageren kinderen rustiger als zij weten wat er gaat gebeuren. De narcosevoorlichting is voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun ouders. Is uw kind jonger dan 4 jaar, dan kunt u zonder uw kind de voorlichting bezoeken. Kinderen ouder dan 12 zijn ook welkom. 

Opens internal link in current windowMeer informatie over de narcosevoorlichting
  

Contactochtenden van de Stomavereniging

Ervaringsdeskundigen van de Nederlandse Stomavereniging verzorgen contactochtenden in het IJsselland voor mensen met een stoma. Het doel van zo’n ochtend is het uitwisselen van ervaring en het geven van tips aan (toekomstige) stomadragers en partners onderling. Het tweede uur sluit de stomaverpleegkundige aan voor het beantwoorden van vragen.

Meer informatie en data contactochtenden stomavereniging

Workshops “Look good, feel better” voor mensen met kanker

Tijdens de workshop krijgt u advies over de verzorging van uw huid en het gebruik van make-up. Vervolgens gaat u, onder begeleiding van een ervaren schoonheidsspecialiste, zelf aan de slag. Vrouwen die in het ziekenhuis worden behandeld voor kanker kunnen deelnemen aan een workshop.


  

Internationale dag van de beroerte eind oktober

Eind oktober wordt de wereldwijde Dag van de Beroerte gehouden. Voorheen werd deze Dag van de Beroerte gehouden op de 2e dinsdag in mei.
  
Informatie staat in deze periode als nieuwsitem op deze website.
 

Voorlichting voor mensen met diabetes

Om de 2 à 3 jaar organiseert het IJsselland Ziekenhuis een diabetesmarkt met een thema. Daarnaast worden regelmatig glucosemeter controledagen en voorlichtingsavonden georganiseerd.
Wanneer een datum bekend wordt gemaakt, staat dit als een nieuwsitem op deze website.