ClaudicatioNetwerk Capelle a/d IJssel

Het ClaudicatioNetwerk Capelle a/d IJssel is onderdeel van het landelijk netwerk ClaudicatioNet. Het doel van het netwerk is om kwalitatief hoogwaardige en transparante zorg te leveren voor alle patiënten met etalagebenen (Claudicatio Intermittens).

Om kwalitatief hoogwaardige zorg te kunnen leveren moet deze zorg door gespecialiseerde fysiotherapeuten worden geleverd.

Zorg waar het hoort

De afdeling fysiotherapie van het IJsselland Ziekenhuis speelt een belangrijke rol binnen het netwerk. Na de verwijzing van de vaatchirurg zorgt deze afdeling voor de beoordeling (triage) van deze patiënten. Met deze triage zorgen we ervoor dat de patiënten de juiste zorg, op de juiste plaats krijgen (‘zorg waar het hoort’).

Looptherapie in het ziekenhuis of in de fysiotherapiepraktijk

Looptherapie wordt alleen in het ziekenhuis gegeven wanneer het om patiënten gaat die een hoog risico lopen. Het gaat bijvoorbeeld om mensen die een uitgebreide voorgeschiedenis met hartaandoeningen hebben.

De andere patiënten volgen de looptherapie bij een fysiotherapeut in de buurt. Deze vindt u via de zorgzoeker op www.etalagebenen.nl