Openbaar vervoer

Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel is goed bereikbaar met bus en metro. 

Met de bus

Buslijn 37 rijdt op werkdagen en zaterdag overdag (tot afloop van het avondbezoekuur) tussen station Rotterdam-Alexander en metrostation Capelsebrug. Deze bus stopt bij het IJsselland Ziekenhuis. De bushalte bevindt zich aan de achterzijde van het ziekenhuis, aan de Poortmolen (Capelse kant).

Dienstregeling bus 37

Met de metro

De dichtstbijzijnde metrohalte is halte Prinsenlaan. Deze halte ligt op metrolijn A (Binnenhof - Schiedam Centrum) en metrolijn B (Nesselande - Schiedam Centrum)

  • Metrostation Prinsenlaan is de dichtstbijzijnde metrohalte wanneer u te voet van de metrohalte naar het IJsselland Ziekenhuis gaat. De loopafstand van metro naar ziekenhuis is hier ca. 8-10 minuten. De route staat met bordjes aangegeven.
  • Metrohalte Schenkel ligt verder van het IJsselland Ziekenhuis verwijderd (wat betreft loopafstand), maar hier kunt u overstappen op buslijn 37. Bus 37 stopt bij de achterzijde van het IJsselland Ziekenhuis (zie boven).
    Ook vanaf metrohalte Schenkel staat de looproute naar het ziekenhuis met bordjes aangegeven (ca. 15-20 minuten). 

Met de trein

Het dichtstbijzijnde treinstation is Rotterdam-Alexander.
Op station Alexander kunt u overstappen op buslijn 37 (richting Capelsebrug) of de metro (richting Schiedam Centrum, lijn A of B).

Meer reisinformatie op: www.9292ov.nl