4 februari Wereldkankerdag

Ieder jaar wordt op Wereldkankerdag op 4 februari wereldwijd stilgestaan bij de impact van kanker. Deze dag is officieel gemarkeerd om het bewustzijn rondom kanker te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker - én voor hun naasten of nabestaanden - te onderstrepen.

Ook het IJsselland Ziekenhuis staat stil bij deze dag. Het ziekenhuis werkt nauw samen met Inloophuis De IJssel, met locaties in Capelle en Krimpen, en ondersteunt op deze manier patiënten met kanker en hun naasten. Vanwege corona organiseert het Inloophuis, locatie Capelle, vandaag een onlineprogramma (via www.inloophuisdeijssel.nl). In het ziekenhuis deelden zij, uiteraard coronaproof, vanochtend rozen uit aan oncologiepatiënten, en ontvingen medewerkers, als dank voor al hun zorg aan oncologiepatiënten, een roos en doos bonbons. Een mooi hart onder de riem.

Albert van Wijk, voorzitter Raad van Bestuur van het IJsselland Ziekenhuis, kreeg rozen overhandigd van Anton Maurik, manager Inloophuis De IJssel. Hiermee werd de samenwerking tussen beide organisaties letterlijk zichtbaar. Daarna verrasten zij patiënten en medewerkers in huis.

Vandaag is ook de website www.wereldkankerdag.nl gelanceerd. Onder het motto Aandacht voor de impact van kanker. Juist nu. vraagt de organisatie extra aandacht voor kanker in coronatijd en tonen ze de mogelijkheden voor coronaproof (na)zorg en ondersteuning.