Vanaf 12 mei: twee grote patiëntenonderzoeken

15.05.2017

Het IJsselland Ziekenhuis voert vanaf 12 mei tot 20 juli 2017 twee grote onderzoeken uit: bij patiënten die één of meerdere dagen in het IJsselland Ziekenhuis zijn opgenomen én bij patiënten die één van onze poliklinieken hebben bezocht.

Hoe werkt het?
Ruim 4000 patiënten die in de periode december 2016 t/m maart 2017 in ons ziekenhuis zijn opgenomen ontvangen een brief met het verzoek een enquête in te vullen. Hetzelfde geldt voor ruim 4000 patiënten die in dezelfde periode één van onze poliklinieken hebben bezocht.
Het onderzoek is anoniem, de antwoorden zijn niet herleidbaar naar personen. Onderzoeksbureau MediQuest voert het onderzoek voor ons uit.

Wat gebeurt er met de uitkomsten?

  • Voor ons ziekenhuis is het zeer waardevol om te weten hoe wij in de ogen van onze patiënten “presteren”. Zo kunnen we van u leren en verbeteringen doorvoeren waar u als patiënt behoefte aan heeft.
  • Omdat wij landelijke enquêtes gebruiken, kunnen wij onze uitkomsten vergelijken met andere ziekenhuizen.
  • De uitkomsten van de onderzoeken worden ook gebruikt om patiënten en toekomstige patiënten inzicht te geven in ervaren kwaliteit van Nederlandse ziekenhuizen.

Informatie
Meer informatie vindt u op de pagina 'Patiëntenenquêtes in het IJsselland Ziekenhuis.'

Met vragen over het onderzoek kunt u contact opnemen met afdeling Patiëntenvoorlichting, tel. 010- 2585004 of met de helpdesk van onderzoeksbureau MediQuest: 088-0306900.