Open dag Geboortecentrum IJsselland

24.03.2017

Open dag Geboortecentrum IJsselland

Op zaterdag 8 april organiseert Geboortecentrum IJsselland tussen 10.00 en 15.00 uur een open dag voor aanstaande ouders (inloop tot 14.30 uur). Op deze dag kunnen zwangere vrouwen en hun partners alle informatie vinden over bevallen in Geboortecentrum IJsselland.

Het gevoel van thuis
Dat een bevalling in Geboortecentrum IJsselland net zo prettig kan voelen als thuis, laten de medewerkers ervaren op deze open dag. Als er geen medische indicatie is komt de zwangere vrouw met haar eigen verloskundige naar Geboortecentrum IJsselland. Een kraamverzorgende assisteert dan – net als thuis - de verloskundige bij de bevalling. Bij eventuele complicaties zijn de lijnen kort en wordt de zorg voor de barende vrouw en haar partner naadloos overgenomen door de gynaecoloog en verpleegkundige.
Kersverse ouders verblijven in een eigen kraamkamer met een huiselijke sfeer, die van alle gemakken voorzien is. De partner kan blijven slapen en bezoek kan in alle rust in een gezellige omgeving worden ontvangen.

Open dag
Tijdens de open dag geven medewerkers van Geboortecentrum IJsselland uitgebreid uitleg en er zijn filmpjes, diapresentaties en fotoboeken te bekijken. Zo krijg je als zwangere vrouw een uitstekend beeld van wat je kunt verwachten als je in Geboortecentrum IJsselland bevalt.
Je maakt kennis met de verpleegkundigen, de kraamverzorgenden, de verloskundige en er is aandacht voor pijnbestrijding tijdens de bevalling. In Geboortecentrum IJsselland is het snelwerkende middel lachgas beschikbaar als pijnbestrijdingsmethode tijdens de bevalling. Dit mag bij poliklinische bevallingen door de eigen verloskundige worden gegeven.

Daarnaast geven medewerkers informatie over het krijgen van een keizersnede en het geven van borstvoeding. De continentieverpleegkundige en bekkenfysiotherapeut geven informatie over preventie van bekkenklachten en eventuele plasproblemen.
De medewerkers van de couveuse- en de kinderafdeling vertellen je alles over de specifieke zorg voor te vroeg geboren baby’s.
Ook zijn de medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin aanwezig.

Geboortecentrum IJsselland organiseert deze informatiedag twee maal per jaar.

Voor meer informatie over deze open dag kun je contact opnemen met de afdeling Patiëntenvoorlichting, op werkdagen tussen 09.30 en 16.30 uur op tel. nr. 010 – 258 51 37 of via email: Patientenvoorlichting@ysl.nl. Aanmelden is niet nodig.