Vervangen glazen panelen dak

25.07.2017

Vanaf maandag 31 juli start het IJsselland Ziekenhuis met vervangen van de glazen panelen in het dak van de hal. Vervanging hiervan is onder andere nodig om in de zomer en de winter een beter klimaat in de hal te realiseren, daarnaast wordt hiermee lekkage aan het dak verholpen.

De werkzaamheden duren in principe tot eind oktober, afhankelijk van de weersomstandigheden, en vinden doordeweeks plaats van 07.00-17.00 uur. Iedere dag wordt een deel van het glazen dak vervangen. Er wordt gestart aan de Capelse zijde (loge Parkeerbeheer), vandaar uit wordt naar de Rotterdamse zijde toegewerkt.

Veiligheidsmaatregelen
Op zondag 30 juli vanaf 07.00 uur worden vanaf de Capelse zijde tot aan de winkel van Albron met hoogwerkers veiligheidsvoorzieningen (touwnetten en doeken) onder de dakkap opgehangen. Zondag 6 augustus vanaf 07.00 uur wordt het gedeelte vanaf de winkel van Albron tot de middelste loopbrug hiermee voorzien. Afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden wordt de andere zijde van de hal een maand later voorzien van veiligheidsmateriaal. Op het dak zelf wordt gewerkt met houten veiligheidsvloeren.
Gedurende de hele bouwperiode is toezicht vanuit het ziekenhuis aanwezig om de kwaliteit van het werk te beoordelen en om te zorgen dat er veilig wordt gewerkt. Bij slecht weer vinden er geen werkzaamheden plaats.

Wat merkt u van de werkzaamheden?
In de hal kan geluid hoorbaar zijn van de hoogwerkers die omhoog en omlaag gaan om de  veiligheidsvoorzieningen op te hangen. Door de doeken onder het glazen dak is er geen zicht op de werkzaamheden zelf, wel is er mogelijk wat minder licht in de hal. De winkel van Albron is op zondag 30 juli om 11.00 uur gewoon zoals altijd geopend.

Gedurende de gehele periode staat buiten een hijskraan om de oude glaspanelen te verwijderen en nieuwe op het dak te hijsen.

Patiënten/bezoekers en medewerkers kunnen tijdens de werkzaamheden gewoon in de hal blijven. Indien nodig worden gedeeltes afgezet waar het niet gewenst is dat zich daar personen bevinden. Indien noodzakelijk zal een andere looproute moeten worden gevolgd, wat ter plaatse duidelijk wordt aangegeven.

Meer informatie
Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? U kunt uw vraag stellen via het e-mailadres bouw@ysl.nl.