Uniek kijkje achter de schermen van het IJsselland Ziekenhuis

Friday, 6 October 2017

Vanaf maandag 9 oktober kunt u de komende vier weken het IJsselland Ziekenhuis zien in het populaire, medische televisieprogramma Trauma Centrum. De realityserie, die dagelijks gemiddeld 550.000 kijkers trekt, is elke doordeweekse dag om 20.00 uur te zien op SBS6. Een aantal hoofdrolspelers neemt u mee in verschillende mooie en ontroerende verhalen die zich in het ziekenhuis afspelen en laat u zien hoe zij persoonlijk betrokken zijn bij hun patiënten en werk. U krijgt hierbij een kijkje vóór en achter de schermen van het IJsselland. Zorgverleners en patiënten worden gevolgd op de Spoedeisende Hulp, maar ook andere afdelingen, zoals de OK, Nucleaire Geneeskunde en het Maag-, Darm- en Levercentrum, komen in beeld.

Waarom doet het IJsselland Ziekenhuis mee?
Trauma Centrum geeft het IJsselland Ziekenhuis een unieke kans om te laten zien hoe onze zorgverleners 24 uur per dag, 7 dagen per week klaarstaan om de beste zorg voor de regio te verlenen. SEH-verpleegkundige Martin is één van de medewerkers die gevolgd wordt. Hij vertelt: "Ik doe mee om mijn vak als verpleegkundige te laten zien. Ik hoop uit te stralen dat ik het na 35 jaar nog steeds een mooi en leuk beroep vind. SEH-verpleegkundige Jeroen over waarom hij graag mee wilde doen: “Mijn interesse in de zorg werd gewekt door de medische tv-programma’s die ik vroeger keek. Het is daarom erg leuk om daar nu een rol in te spelen.”

Privacy van de patiënt voorop!
De privacy van de patiënten, hun naasten en zorgmedewerkers staat voorop. Er wordt van te voren uitgebreid informatie gegeven over wat deelname aan het programma inhoudt en wat de rechten van de patiënt zijn. Over het algemeen wordt op deelname aan het programma door patiënten heel positief gereageerd.

Dit is de eerste keer dat een ziekenhuis uit de regio Rotterdam meedoet aan Trauma Centrum.