15e jaarlijkse metercontroledag IJsselland Ziekenhuis groot succes!

Wednesday, 1 November 2017

Zaterdag 28 oktober vond in het IJsselland Ziekenhuis voor de 15e keer de jaarlijkse metercontroledag van bloedglucosemeters plaats.

Op de diabetespolikliniek komen veel patiënten die met behulp van een bloedglucosemeter regelmatig een bloedglucose moeten meten. De uitslag is noodzakelijk voor de internist en diabetesverpleegkundige om te kunnen controleren of de medicijnen goed werken. De patiënt zelf heeft de uitslag soms direct nodig om iets aan te kunnen passen aan de medicatie, voeding of leefgewoonte. Een betrouwbare uitslag is van groot belang en daarom organiseert de diabetespolikliniek, met ondersteuning van hulpmiddelenleverancier Mediq Direct Diabetes, jaarlijks een metercontroledag.

Patiënten worden voor deze dag uitgenodigd om op een afgesproken tijd de meter en handelingen door de fabrikant te laten inspecteren. Samen met een laborante van het IJsselland is op deze dag bij patiënten een bloedglucose geprikt en is de uitslag gecontroleerd met de geijkte meter van het laboratorium. Door deze “apk voor bloedglucosemeters” kunnen de patiënt en de behandelaar erop vertrouwen dat de uitslagen betrouwbaar zijn. 

Elk jaar is de metercontroledag, voor zowel de patiënt als het hele team dat hierbij is betrokken, vooral een nuttig moment. Patiënten gaan weer gerust naar huis met de kennis dat hun meter de “apk” heeft doorstaan.

De diabetesverpleegkundigen van het IJsselland Ziekenhuis hopen deze service nog lang aan te kunnen bieden.