IJsselland op 7e plaats in AD Ziekenhuis Top 100

Thursday, 2 November 2017

Vandaag is de jaarlijkse AD ranglijst van ziekenhuizen in Nederland bekend gemaakt. Het IJsselland Ziekenhuis staat op de 7e plaats. Geweldig nieuws voor de nieuwe bestuurder van het IJsselland mr. A.H. van Wijk: ‘Het is heel leuk dat ik op mijn 2e werkdag dit mooie nieuws krijg. Wij zijn trots op deze 7e plaats, we werken met elkaar hard aan het bieden van de best denkbare zorg en deze plaats bevestigt dit.'

Het IJsselland Ziekenhuis maakt een flinke sprong voorwaarts in de AD Ziekenhuis Top 100. Vorig jaar stond het ziekenhuis op plek 53, dit jaar in de top 10 met een score van 84,52. Er wordt goed gescoord op bijna alle punten. Het IJsselland heeft als missie om de beste zorg te leveren en dat gaat steeds beter. Deze 7e positie laat dit zien. 

Uit de lijst blijkt onder andere dat operaties goed worden uitgevoerd. Het aantal sterfgevallen na complicaties na een operatie is laag en bij veelvoorkomende ingrepen als het plaatsen van een knie- of heupprothese of het verwijderen van de galblaas treden weinig complicaties op. Ook de verpleging scoort goed; zo worden ondervoede patiënten goed in de gaten gehouden en wordt ervoor gezorgd dat patiënten niet onnodig veel pijn hebben. Het complete overzicht staat op ad.nl. 

AD Ziekenhuis Top 100
De Ziekenhuis Top 100 maakt gebruik van gegevens van de Inspectie voor de Gezondheidszorg, die ziekenhuizen verplicht aanleveren. Ziekenhuizen zijn beoordeeld op 36 aspecten die een doorsnede zijn van de behandeling in ziekenhuizen, zoals oncologie, cardiologie, heupoperaties en de kwaliteit van verpleging.