Alles goed geregeld rondom een bevalling in het geboortecentrum

Tuesday, 21 November 2017

Een bevalling is een van de meest bijzondere en ingrijpende gebeurtenissen in iemands leven. Om ervoor te zorgen dat een bevalling goed kan verlopen is het belangrijk dat alles rondom de bevalling goed geregeld is.     

 

Gevoel van thuis!

Wij als geboortecentrum vinden het belangrijk dat zwangere vrouwen zich bij een bevalling in

Geboortecentrum IJsselland zoveel mogelijk thuis voelen. Het is van belang dat de zwangere zich op haar gemak voelt tijdens de bevalling.

Met onze luxueuze kraamsuites hebben we een omgeving gecreëerd die ervoor zorgt dat men zich thuis kan voelen. Onze kamers zijn van alle gemakken voorzien en bieden alle faciliteiten die wenselijk zijn voor een fijn verblijf.   

 

‘We zijn super goed geholpen door de zeer betrokken, persoonlijke en lieve mensen van het geboortecentrum.’

 

Alle deskundigen staan samen klaar!

Binnen het geboortecentrum werken meerdere specialismen, zoals: eerstelijns verloskundigen,

kraamverzorgenden van Kraamzorg Rotterdam, tweedelijns verloskundigen, gynaecologen,

arts-assistenten, verpleegkundigen en kinderartsen van het IJsselland Ziekenhuis. Zij werken

intensief samen. Op deze wijze kunnen we elke bevalling optimaal begeleiden.

Het merendeel van de vrouwen bevalt poliklinisch met de eigen verloskundige binnen ons geboortecentrum. Mocht er sprake zijn van een medische indicatie, dan begeleidt het medische team van Geboortecentrum IJsselland de zwangere en haar partner op de polikliniek en tijdens de bevalling.

 

Altijd plaats voor elke bevalling

In de media zijn de afgelopen week berichten naar buiten gekomen dat ziekenhuizen, en dan met name in de randstad, veelvuldig zwangeren die gaan bevallen moeten weigeren, omdat er geen plaats is. Men moet dan uitwijken naar andere ziekenhuizen. Dat is een onwenselijke situatie, want indien een baby zich aandient dan wil je zo snel mogelijk op de plek zijn waar je kan bevallen. Gelukkig is er in Geboortecentrum plaats voor elke bevalling. Nicole Lock, leidinggevende Geboortecentrum IJsselland: ‘De zorg is bij ons zo georganiseerd, dat we alle zwangeren die gaan bevallen kunnen begeleiden. Regelmatig vangen wij zwangeren op die in eerste instantie voor een ander ziekenhuis hebben gekozen, maar waar geen plaats is op het moment van de bevalling. We zijn blij dat we iedereen bij deze bijzondere gebeurtenis kunnen ondersteunen.’