Nieuw: Kijksluiter, de digitale bijsluiter!

Tuesday, 30 January 2018

Maandag 22 januari is het IJsselland Ziekenhuis als eerste ziekenhuis in Nederland gestart met het aanbieden van KIJKsluiters in de Regioapotheek.
Met deze nieuwe E-service doet het IJsselland ook mee aan het programma van de Week van de EHealth van 20 tot 26 januari.

KIJKsluiter is een bibliotheek van ca 5.000 animatievideo’s , waarin de belangrijkste informatie uit de bijsluiter van een medicijn in begrijpelijke spreektaal in een animatie wordt uitgelegd. Voortaan krijgen patiënten in de regioapotheek, per e-mail de KIJKsluiter die hoort bij hún geneesmiddel.

De apothekersassistent genereert snel een eenvoudig de juiste KIJKsluiter op basis van het geneesmiddel en de leeftijd en het geslacht van de patiënt. De patiënt kiest op de tablet vervolgens de taal waarin hij de KIJKsluiter wil ontvangen: Nederlands, Engels, Turks of Arabisch en vult zijn e-mailadres in.

Zo helpen we patiënten bij het beter begrijpen en gebruiken van geneesmiddelen. Oók patiënten die moeite hebben met lezen of begrijpen van bijsluiters.