Toetsing kwaliteit patiëntenzorg

Friday, 22 June 2018

Van maandag 25 juni tot en met vrijdag 29 juni 2018 laten wij onze patiëntenzorg extern toetsen.
Binnen het IJsselland Ziekenhuis vinden wij het belangrijk om de kwaliteit van onze patiëntenzorg continu te verbeteren. Daarom laten wij onze zorg- en dienstverlening regelmatig toetsen door een externe partij.

Deze week voert het NIAZ (Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg) een controle uit op de manier waarop wij werken. De toetsers van het NIAZ zijn werkzaam bij andere zorginstellingen in Nederland en Vlaanderen. Door de ogen van verschillende patiëntengroepen doorlopen de toetsers het werk in het ziekenhuis. Hierbij gaan zij na wat er goed gaat en waar nog verbetermogelijkheden liggen.

Tijdens de controle worden zowel zorgverleners als patiënten gevraagd naar hun ervaringen. De toetsers kunnen patiënten enkele vragen stellen over hun ervaringen in ons ziekenhuis. Hiervoor vragen wij altijd eerst toestemming. Ook kan het zo zijn dat een toetser even meekijkt met hoe wij ons werk doen. De toetsers hebben een geheimhoudingsplicht getekend en gaan vertrouwelijk om met de informatie die zij ontvangen.