Het DapperDagboek en het DapperDiploma

Thursday, 26 July 2018

Met veel plezier gaan wij in de toekomst de DapperDagboeken en DapperDiploma’s van Stichting Dapper Kind uitdelen op onze kinderafdeling. Via een van onze leerling-verpleegkundigen hoorden wij van dit concept.

Het doel van het DapperDagboek is kinderen een stukje grip te geven tijdens hun opname in het ziekenhuis. De kinderen kunnen DapperPlakkers ontvangen. Dit zijn kleine kleurrijke stickers. Voor meer dan 70 verschillende situaties in het ziekenhuis is er een Plakker, om zo een beeld te krijgen van wat je allemaal meemaakt in het ziekenhuis.

Soms moeten kinderen voor een korte tijd in het ziekenhuis zijn. Bijvoorbeeld als hun amandelen geknipt moeten worden of als ze een blindedarmontsteking hebben. Dan krijgen ze geen heel dagboek maar omdat ook deze kinderen heel dapper zijn, is er ook het DapperDiploma. Deze kinderen krijgen dezelfde Plakkers als een kind met een DapperDagboek, alleen is er ruimte voor 10 stickers. Hopelijk hebben ze er ook niet meer nodig dan dat!

Vandaag nam de Pedagogische Zorg op onze kinderafdeling de dagboeken en diploma’s in ontvangst. We zijn blij dat wij, net als vele andere ziekenhuizen in Nederland, de DapperDagboeken en Diploma’s mogen gaan uitdelen. Kijk voor informatie op:  www.dapperdagboek.nl