Dank je wel Stichting Pallieter!

Monday, 27 August 2018

Op zaterdag 25 augustus werd ter ere van dhr. Rein Lander, oprichter en grote inspirator van Stichting Pallieter, in het Isala theater een mooi afscheidsfeest  gegeven. Stichting Pallieter levert een bijdrage aan de palliatieve zorg voor ernstig, ongeneeslijk dan wel chronisch zieken en gehandicapten, en wel in het bijzonder voor kinderen tot 16 jaar, in de vorm van financiële of materiële ondersteuning. Afgelopen maart is dhr. Lander vrij onverwachts overleden en heeft hij helaas zijn zelf georganiseerde afscheidsfeest als bestuurslid van Pallieter niet meer mogen meemaken. Maar hij wilde beslist dat het feest zou doorgaan, ook zonder hem.

Diverse organisaties, waaronder ook de kinderafdeling van het IJsselland Ziekenhuis, mochten voorafgaand aan het afscheidsfeest een aantal wensen indienen. Onderdeel van de feestavond was de bekendmaking van welke aangevraagde wensen door Pallieter ondersteund zouden worden.

Groot was onze blijdschap toen bleek dat de kinderafdeling een cheque van € 5.000,- in ontvangst mocht nemen voor de aanschaf van een  speciale stoel voor kinderen met voedingsproblemen en een breedbeeld scherm voor de tieners.

We zijn Stichting Pallieter ontzettend dankbaar voor deze geweldige gift en we gaan ervoor zorgen dat de stoel en breedbeeld scherm een mooie plek op de kinderafdeling krijgen!