Afspraak in het ziekenhuis? Eerst even langs de aanmeldzuil

Saturday, 10 November 2018

Er zijn vier aanmeldzuilen in onze hal geplaatst en een in het maag-, darm- en levercentrum. Met de ingebruikname van ons nieuwe elektronisch patiëntendossier, op 19 oktober, dienen alle patiënten die een afspraak hebben zich aan te melden bij de aanmeldzuil.

Patiënten kunnen zich aanmelden met een geldig legitimatiebewijs (rijbewijs, paspoort, id-kaart) en kunnen direct hun gegevens controleren. In het scherm verschijnt de afspraak en vervolgens wordt een bonnetje geprint met daarop vermeld de afspraak en het routenummer naar de polikliniek of afdeling.

Klik hier voor een instructie van de aanmeldzuil en een overzicht met veelgestelde vragen over de zuil.

Afspraak kind
Komt u voor een afspraak met uw kind? Dan moet u ook het identiteitsbewijs van uw kind bij de zuil aanmelden. 

De identificatieplicht in de zorg stelt dat kinderen vanaf 0 jaar zich moeten kunnen identificeren in een ziekenhuis. Dat wijkt dus af van de ‘algemene’ identificatieplicht, waar de leeftijdsgrens op 14 jaar ligt. Daarom moet uw zoon of dochter ook een geldig identiteitsbewijs meenemen naar het ziekenhuis.

Meer informatie over deze identificatieplicht in de zorg vindt u op de website van de Rijksoverheid: www.rijksoverheid.nl.

Opname
Komt u voor een opname in het ziekenhuis, dan hoeft u zich niet aan te melden bij de aanmeldzuil. U kunt meteen doorlopen naar de afdeling, als u weet waar u moet zijn, of u kunt zich melden bij de receptie.