Ons nieuwe elektronisch patiëntendossier: wat betekent dat voor u?

Tuesday, 16 October 2018

Om u nog beter van dienst te kunnen zijn, stapt het IJsselland Ziekenhuis over op een nieuw elektronisch patiëntendossier.

Wat merkt u hiervan?
Vanaf donderdag 18 oktober tot vrijdag 19 oktober 13.00 uur werkt het IJsselland via een zondagsdienstregeling. Dit betekent dat poliklinieken gesloten zijn en dat er tijdens deze periode ook geen afspraken worden gemaakt of verzet. Vanaf vrijdag 19 oktober 13.00 uur kan het zijn dat u wat langer moet wachten voor u aan de beurt bent, of dat uw zorgverlener wordt ondersteund door een IT-consultant. Dit komt omdat onze medewerkers in het begin wellicht iets meer tijd nodig hebben om gegevens in te voeren.

Nieuw systeem

We gaan gebruik maken van een nieuw elektronisch patiëntendossier genaamd HiX. Het nieuwe patiëntendossier is nodig, omdat het oude systeem niet meer aan onze wensen kon voldoen. HiX, ons nieuwe systeem voldoet wel. HiX is een totaaloplossing voor dossiervoering, workflow-ondersteuning, zorgadministratie, zorglogistiek, planning en eHealth. Het biedt iedere zorgverlener een geïntegreerde, digitale werkomgeving, faciliteert veilige gegevensuitwisseling tussen zorginstellingen en betrekt patiënten meer bij hun zorgproces.