Ziekenhuis rookvrij met ingang van 1 januari 2019

Friday, 30 November 2018

Op naar een rookvrije generatie! Na meerdere ziekenhuizen in de regio, waaronder Erasmus MC, Albert Schweitzer en Havenpoliklinieken, zal ook het IJsselland Ziekenhuis rookvrij worden.

Als rookvrij ziekenhuis willen we een gezonde levensstijl stimuleren voor medewerkers, patiënten en bezoekers en streeft het ziekenhuis naar een optimale werk- en verblijfsomgeving. Dit betekent dat het ziekenhuis als ook het terrein van het IJsselland Ziekenhuis per 1 januari 2019 volledig rookvrij zal zijn.

Ook de organisaties die in/bij het ziekenhuis een ruimte huren, zoals de Regioapotheek, Rijndam Revalidatie en Huisartsenpost IJsselland, staan achter ons rookvrij-beleid.

Wat betekent rookvrij in de praktijk?
Rookvrij
betekent dat in en rond het IJsselland Ziekenhuis een rookvrije zone wordt ingesteld: deze geldt voor de terreinen, de parkeergarage en de aanloopgebieden naar de ingangen. Met ingang van 1 januari 2019 mogen patiënten, bezoekers en medewerkers in de rookvrije zone niet meer roken.

De laatste weken van dit jaar brengen we op diverse strategische plekken op het IJsselland-terrein alvast lijnen, borden en grondstickers aan om het publiek te wijzen op de nieuwe gedragsregel, en aan te geven waar de rookvrije zone begint en eindigt.

Wat gebeurt er met de rookabri's?
De rookabri's worden vanaf woensdag 12 december verwijderd of krijgen een andere functie. De rookabri aan de Capelse zijde wordt helemaal verwijderd, de rookabri aan de Rotterdamse zijde wordt een Kiss & Ride gelegenheid.

Wederzijds begrip
We begrijpen dat een rookvrij ziekenhuis lastig kan zijn voor rokende patiënten of bezoekers. Het blijft ieders eigen keuze om te roken. Wel vragen we uw begrip voor het feit dat wij roken in en rondom ons gebouw niet wenselijk vinden en geen overlast willen veroorzaken voor onze niet-rokende patiënten, bezoekers en medewerkers.

Patiënten en bezoekers die toch willen roken, kunnen dat doen buiten de rookvrije zone. Mocht toch binnen de rookvrije zone worden gerookt, zullen onze medewerkers een vriendelijk verzoek doen om buiten het ziekenhuisterrein te gaan staan. We verzoeken u hierbij rekening te houden met onze buren. We rekenen op uw medewerking.

Meer informatie
Hier leest u veel gestelde vragen en antwoorden over IJsselland rookvrij.