Stichting Vrienden Havenziekenhuis honoreert drie projecten IJsselland

Thursday, 29 November 2018

Dankzij de financiële steun van de Stichting Vrienden van het Havenziekenhuis kan het IJsselland Ziekenhuis drie mooie projecten voor ouderen en voor jonge ouders realiseren. Het IJsselland Ziekenhuis is de Vrienden van het Havenziekenhuis dankbaar voor zo’n mooie bijdrage aan de missie van het IJsselland ‘Elke dag en elk moment samen werken aan de best denkbare zorg voor elke patiënt en zijn naasten.’

Vanwege de sluiting en omvorming van het Havenziekenhuis heeft de Stichting Vrienden van het Havenziekenhuis besloten de stichting per einde van 2018 op te heffen en de gelden te besteden aan patiënt gerelateerde projecten in Rotterdam en omstreken. De partnerziekenhuizen in de huidige Havenpolikliniek hebben hiervoor projecten bij de Stichting mogen indienen en zo zijn drie mooie projecten van het IJsselland gekozen!

Qwiek up
Een qwiek up is een grote wens van de afdeling geriatrie, het kan eraan bijdragen dat patiënten op de afdeling zich beter voelen. Een Qwiek.up is een mobiele projector die van elke ruimte een snoezel- of belevingsruimte kan maken. Door middel van projecties van beelden op de muur en het plafond (bijvoorbeeld bekende oude foto’s), ondersteund met rustgevende of herkenbare muziek, kunnen prikkels worden afgestemd op wat de patiënt zo hard nodig heeft. Het biedt een stukje ontspanning en structuur op momenten die daarom vragen, zoals bij onbegrepen gedrag of bij het verliezen van een dag-nacht ritme. Makkelijk te gebruiken door familie, begeleiders en verpleging.

Fietslabyrint met motomed
De afdeling geriatrie zoekt mogelijkheden om onze geriatrische patiënten op een leuke of veilige manier in beweging te krijgen en met een fietslabyrint met motomed kan dat! Hiermee kunnen ouderen virtueel fietsen door hun eigen bekende omgeving. Een motomed is een fiets/ bewegingstrainer voor de armen en benen die gebruikt kan worden door mensen met een bewegingsbeperking. Een beeldscherm met bekende plekken voor de patiënt creëert een gevoel van veiligheid en helpt de patiënt om (mooie) herinneringen op te halen. Met de motomed is de fiets ook toegankelijk voor patiënten vanuit een rolstoel.

Familienet
En tenslotte kan ook een grote wens van het Geboortecentrum worden vervuld: de aanschaf van een nieuw systeem voor Familienet, dat nu tijdelijk uit de lucht is.
Met behulp van “FamilieNet” is het voor ouders mogelijk om via de website van het IJsselland Ziekenhuis live naar hun baby in het ziekenhuis te kijken (via een beveiligde toegang).

Wij danken de Stichting Vrienden van het Havenziekenhuis voor hun steun in deze lang gekoesterde wensen!