De Diabetes Challenge: wandelt u vanaf 8 april met ons mee? Er is nog plek!

Thursday, 28 March 2019

Wandelen als medicijn bij het behandelen. Veel mensen zijn op zoek naar een recept, terwijl bewegen het beste advies is. Afgelopen jaar is het IJsselland Ziekenhuis samen met Sportief Capelle begonnen met een wandelgroep met als doel in het voorjaar mee te doen aan de Nationale Diabetes Challenge.

Deze Challenge is een interventie van de Bas van de Goor Foundation. Vanuit dit initiatief is op maandagavond een wandelgroep ontstaan die iedere week ongeveer een uur wandelt onder begeleiding van het IJsselland Ziekenhuis en een vaste wandelbegeleider. De wandelgroep op deze locatie is een succes.
Sportief Capelle en het IJsselland Ziekenhuis willen deze formule aanhouden voor de Challenge die in april start. We zien dat veel mensen door de wandelingen weer vertrouwen krijgen in hun lichaam en in de mogelijkheden om te blijven bewegen. Mede hierdoor willen wij blijven wandelen en u de mogelijkheid geven zich op te geven voor de Challenge die op 8 april start. Met deze uitdaging gaat u de Challenge met ons aan om uzelf in 20 weken klaar te maken voor het feestelijke wandelevenement.

Iedere wandelaar krijgt bij de instroom een t-shirt en een bidon. Daarnaast zijn de 20 lessen gratis en wordt de groep ondersteund door diëtisten. Voor de Challenge die eindigt met een groot loopfestijn in Den Haag, kunt u zich opgeven. Dit kan tijdens de informatiebijeenkomst op 1 april om 19.00 uur in het IJsselland Ziekenhuis. Naast informatie kunt u mee naar buiten voor een korte wandeling.
Wandel daarom met ons mee!

Geïnteresseerd?

Informatiebijeenkomst: Maandag 1 april om 19.00 uur
Start loopgroep: Maandag 8 april om 19.00 uur verzamelen
Waar: IJsselland Ziekenhuis, hoofdingang
Aantal avonden: max. 20 avonden
Aantal deelnemers: max. 35
Begeleiding: diabetesverpleegkundige IJsselland Ziekenhuis en loopcoach Sportief Capelle

Wilt u meer weten of meelopen? Neem dan contact met Sportief Capelle via tel.nr. 010 - 258 8787.
Kijk voor achtergrondinformatie op www.nationalediabeteschallenge.nl