Borstvoedingsweek in het IJsselland Ziekenhuis

In week 40 (4 tot 10 oktober) is het in Nederland weer borstvoedingsweek. Deze week is bedoeld om borstvoeding, en moeders die borstvoeding geven, extra onder de aandacht te brengen. Omdat borstvoeding aandacht, steun en bescherming nodig heeft.
Dit jaar is het thema: “Borstvoeding beschermen: Een gedeelde verantwoordelijkheid”.

Borstvoeding geven is gezond, gezellig, intensief, vermoeiend, belangrijk en mooi en nog heel veel meer. Maar het is niet alleen de verantwoordelijkheid van een moeder of het gezin, het is vooral een verantwoordelijkheid van ons allemaal! Zo kunnen de verpleegkundige, kraamverzorgende, verloskundige en het consultatiebureau moeders en hun gezin steun en zorg bieden, en uit de omgeving kunnen zij steun ervaren van buurvrouw, vriendin of zus. Vrijwilligers van de Borstvoedingsorganisatie La Leche League staan altijd klaar met adviezen en tips, en ook de lactatiekundige kan meedenken.

Juist in de afgelopen periode, ten tijde van de pandemie, is gebleken hoe belangrijk borstvoeding is voor baby’s en hoe essentieel steun en begeleiding is voor de gezinnen.

In het kader van Borstvoedingsweek ontvangen moeders die borstvoeding geven (of kolven) van Geboortecentrum IJsselland Ziekenhuis deze week op de afdeling een leuk informatiepakketje.