Bouw Operatiekamer Complex (OKC) en betonstorten op 19 december

Inmiddels is het december en vordert de bouw voor ons nieuwe OKC op het terrein vóór het ziekenhuis. We zien inmiddels de betonconstructies in de vorm van een ‘V’, het betonvlechtwerk en een tijdelijke verdieping waarop de werkzaamheden voor de opbouw plaatsvinden.

In januari 2020 worden de OK bouwdelen op deze betonconstructies geplaatst. 

Werkzaamheden en tijdelijke overlast op 19 december
Op donderdag 19 december wordt de betonvloer onder het complex gestort. Ongeveer 60 betonwagens zullen hiervoor om de beurt het benodigde beton aanvoeren. Een aantal parkeerplaatsen in het gebied bij de slagboom bij de hoofdingang is hiervoor afgezet.

Het storten van het beton zal om 6:00 uur starten en naar verwachting om 16:00 uur gereed zijn. Aansluitend wordt tussen 16:00 en 03:00 de vloer gevlinderd. Hierbij zullen de bouwlampen branden, en het vlinderen (afwerken van de betonvloer) kan geluidsoverlast veroorzaken. Voor deze werkzaamheden is ontheffing aangevraagd bij de gemeente.

Plaatsen units vanaf 20 januari 2020
In dezelfde tijd wordt het volledige Operatiekamer complex in 36 delen in een fabriek in Duitsland, in Cadolzburg, gebouwd. In januari worden de afgemonteerde bouwdelen per binnenvaartschip naar Nederland vervoerd.
Vanaf 20 januari worden deze units geplaatst, dat zal 4 dagen in beslag nemen.

E-Nieuwsbrief Bouw
Voor omwonenden verzorgt het IJsselland Ziekenhuis regelmatig een E-nieuwsbrief Bouw & Renovatie. Hiermee houden we onze buren op de hoogte van de bouwwerkzaamheden in en rond het ziekenhuis.
Wilt u deze nieuwsbrief ook ontvangen? Stuur dan een mailtje aan bouw@ysl.nl.