Bouwkundige oplevering operatiekamercomplex

Vandaag is het nieuwe OK complex bouwkundig en technisch opgeleverd en overgedragen aan het IJsselland Ziekenhuis. Voorzitter raad van bestuur Albert van Wijk en de verschillende bouwpartners, Cadolto (systeembouw), Unica en CroonWolter&Dros hebben de formele overdracht deze ochtend ondertekend. Op de foto draagt Cadolto de (doorzichtige) sleutel over aan het IJsselland.
De oplevering omvat het nieuwe gebouw èn de verbouw op de 1e verdieping boven Rijndam.

Over 3 weken, op 20 juli, wordt het nieuwe OK complex in gebruik genomen! Het nieuwe complex bestaat uit 6 OK's, een grote centrale opdekruimte en een ruime holding-recovery. Boven Rijndam bevinden zich de nieuwe koffieruimte, kantoren, apparatuur berging en de 7e OK.

Voor alle medewerkers en artsen die op het OK complex werken volgt een zeer intensieve periode van training en instructie zodat zij over enkele weken in het nieuwe complex kunnen starten. Voor medewerkers en zorgverleners die in verband met hun functie regelmatig op de OK werken wordt een praktische instructievideo gemaakt.

Komende weken wordt de buitenbrug op de 1e verdieping – de verbinding tussen de twee gedeeltes - verder afgewerkt, evenals het terrein onder en naast het complex.

Na de zomervakantie volgt de tweede fase van het traject OK complex: het renovatietraject van het huidige OK complex op C1. In deze fase wordt ook de nieuwe CSA (sterilisatieafdeling) gerealiseerd.