Cliënten van Pameijer maken bijzondere kussentjes voor onze patiënten

 

Heart pillows, zo heten de bijzondere kussentjes die gemaakt worden door vijf cliënten van Pameijer Werkt in Krimpen aan den IJssel.

Catharina, Priscilla, Genia, Jorina en Boetje maken elke week kussentjes voor patiënten in het IJsselland Ziekenhuis die een borstoperatie hebben ondergaan.
De kussentjes verlichten de pijn, zwelling en stuwing na de operatie en verlichten de spanning in de schouder. Bovendien beschermen ze het kwetsbare gebied onder de autogordel.

Corry Bruinstroop die vele jaren als verpleegkundige heeft gewerkt in het IJsselland Ziekenhuis is zes jaar geleden begonnen met het maken van de kussentjes. Haar dochter Lisette Molle is werkzaam bij Pameijer en wilde met haar cliënten graag helpen met het maken van de kussentjes.  Zo is de samenwerking ontstaan.
Inmiddels is Corry met pensioen, maar ze helpt nog steeds om de kussentjes te maken in samenwerking met de vijf cliënten van Pameijer. De cliënten van Pameijer worden hierin ondersteund  door de onmisbare hulp van vrijwilliger Adrie.

Gerdien Verhagen en Aria Cammeraat, verpleegkundigen afdeling chirurgie: ’We zijn ontzettend blij met de kussentjes die we aanbieden aan dames die geopereerd zijn voor borstkanker. De kussentjes worden enorm gewaardeerd en bieden veel ondersteuning na een borstoperatie.’ 

Samenwerking vieren
Catharina, Priscilla, Genia. Jorina en Boetje maken de kussentjes met heel veel plezier, maar ze waren nog nooit in het ziekenhuis geweest om de kussentjes langs te brengen en te zien voor wie ze de kussentjes maken. Daarom kwamen ze op 12 april langs in het ziekenhuis op de afdeling chirurgie om de kussentjes te overhandigen en de samenwerking te vieren.

Catharina, cliënt van Pameijer Werkt Krimpen: ‘Ik vind het heel leuk om de kussentjes te maken, zodat ik op die manier de patiënten in het ziekenhuis kan helpen. Het is mooi dat ik nu gezien heb voor wie ik de kussentjes maak. ’

Op de afdeling chirurgie waren ook twee dames aanwezig die net een borstoperatie hadden ondergaan en een heart pillow hadden gekregen. Ze vertelden dat ze heel erg dankbaar waren en blij zijn met het kussentje; het geeft ondersteuning en voelt prettig aan, daarnaast geeft het ook troost.

Een zak vol met lapjes staat klaar voor de volgende serie kussentjes. Die gaat weer mee naar Krimpen aan den IJssel, zodat Catharina, Priscilla, Genia, Jorina en Boetje weer aan de slag kunnen.

We hopen dat deze mooie samenwerking nog lang mag blijven bestaan, zodat we elke patiënt, die een borstoperatie heeft ondergaan, blij kunnen maken met een heart pillow.