Droomdekentjes voor kinderafdeling

Alle kinderen die in het IJsselland Ziekenhuis geboren worden en tijdelijk in een couveuse moeten verblijven, ontvangen vanaf vandaag een Droomdekentje. De kinderafdeling heeft de eerste levering van Stichting De Regenboogboom vandaag persoonlijk in ontvangst genomen van Renee van Zandvoort, oprichter en eigenaar van de stichting. Een beetje extra aandacht en mentale steun voor ouders bij wie de geboorte van hun kindje anders loopt dan verwacht. Baby Mya is vannacht na 34 weken zwangerschap geboren en mocht als eerste IJssellandbaby onder een droomdekentje slapen.

De Regenboogboom laat kinderen en hun achterban zien dat ze op belangrijke momenten, die moeilijk of intens zijn, het gevoel van de eigen identiteit en kracht terug kunnen krijgen. De Regenboogboom doet dit door eigen bezoeken aan de kinderen, hun Regenboogboompakketjes en de Mini Droomdekentjes. Dit doen zij in nauwe samenwerking met Medisch Pedagogische Zorgverleners en kinderverpleegkundigen.

Maaike de Bruin, kinder- en neonatologieverpleegkundige, is ontzettend blij met de Droomdekentjes: “We zijn heel blij dat we gezinnen een Droomdekentje kunnen aanbieden. Niet alleen voor premature baby’s, maar voor alle couveusekinderen is een dekentje beschikbaar. Een heel mooi gebaar.” Arts in opleiding Andrea Visser was ook bij de overhandiging aanwezig: “Ouders worden vaak plotseling overvallen door emoties wanneer de bevalling anders loopt dan gepland. Naast medische zorg is mentale steun dan ook heel belangrijk en een Droomdekentje kan daar goed bij helpen.”

Wij zijn alle vrijwilligers van De Regenboogboom ontzettend dankbaar voor hun tomeloze energie om de Droomdekentjes te vervaardigen en zullen de dekens met alle liefde een eigenaar geven.