Geen bezoek meer mogelijk met ingang van 2 april

Met ingang van donderdag 2 april is in het IJsselland Ziekenhuis geen bezoek op de verpleegafdelingen meer toegestaan. We vinden dit uiteraard heel vervelend voor onze patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen en u als bezoeker. Deze maatregel is noodzakelijk om de veiligheid van onze patiënten en medewerkers te waarborgen. De patiënten zijn over deze wijzigingen per brief geïnformeerd en de contactpersonen zijn hierover gebeld.

Wij hebben voor een beperkt aantal bezoekers een uitzondering gemaakt. Dit is voor bezoek voor stervende patiënten, partners van bevallende vrouwen en ouder(s) van een ziek kind (t/m 17 jaar). Indien deze bezoeker(s) last heeft van een van de volgende klachten (hoesten, benauwdheidsklachten, koorts of koortsachtig gevoel,) dan wordt in overleg met de afdeling bepaald of hij/zij wel op bezoek mag komen en/of beschermende kleding aan moet.

Telefonisch contact
We snappen dat familieleden op de hoogte willen blijven van de situatie van hun moeder, vader, zoon, dochter, broer of zus. Daarvoor hebben we spreekuren op de afdeling ingesteld. Op dat tijdstip kan gebeld worden naar de afdeling voor informatie en vragen.
Na de dagelijkse artsenvisite wordt de contactpersoon van de patiënt gebeld bij wijzigingen in het medisch beleid of de gezondheidssituatie.

Wasgoed van de opgenomen patiënten
Het ophalen en aanleveren van wasgoed wordt geregeld voor het schone en vuile wasgoed. Eenmaal in de week wordt de vuile opgehaald volgens een schema per afdeling en dan wordt ook meteen de schone was aangeleverd. Het ophalen en aanleveren vindt plaats bij de ingang aan de Capelse zijde (Watermolen), daar staat een bord waarop het inname en uitgiftepunt staat aangegeven.

Bezoek polikliniek en SEH
Begeleiders van patiënten die een poliklinische afspraak hebben mogen het ziekenhuis niet betreden. Patiënten komen in principe alleen. Als de leeftijd en/of conditie van de patiënt dit medisch noodzakelijk maakt, dan is het toegestaan om maximaal één begeleider mee te nemen naar de afspraak. Eventuele andere begeleiders wachten buiten het ziekenhuis.

Begeleiders van patiënten die zich melden op de SEH mogen het ziekenhuis niet betreden. De patiënt wordt overgenomen door de medewerkers van de SEH.
Als de leeftijd en/of conditie van de patiënt dit medisch noodzakelijk maakt, mag één begeleider de SEH betreden.

Wij begrijpen dat deze maatregel grote invloed heeft. We hopen op uw begrip.