Gratis shuttleservice voor patiënten

Sinds maandag 14 januari bieden we een gratis shuttle service aan voor onze patiënten. De bus rijdt tussen metrostation Schenkel en het IJsselland Ziekenhuis van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 17.00 uur.

Het is best een eindje lopen van metrostation Schenkel naar het ziekenhuis. Zeker als je niet goed ter been bent. Vandaar dat er een bus gaat rijden om patiënten - en als er plaats is bezoekers - naar het ziekenhuis te brengen vanaf de metrohalte.

Albert van Wijk, bestuurder IJsselland Ziekenhuis: ‘We zijn ontzettend blij dat we onze patiënten deze service kunnen bieden. Dit was al langere tijd een wens, want we vinden het belangrijk dat het ziekenhuis voor iedereen goed bereikbaar is.’

Route
De bus biedt plaats aan acht passagiers en rijdt ongeveer elke 12 minuten. De route is als volgt: IJsselland Ziekenhuis hoofdingang – IJsselland Ziekenhuis ingang Capelse zijde – Poortmolen/Schenkelse Dreef – Kralingseweg noordzijde: RET bushalte bij metrostation Schenkel – Prins Alexanderlaan – Prins Constantijnweg. De drie in- en uitstapplaatsen zijn: Hoofdingang IJsselland Ziekenhuis, Ingang Capels zijde en metrostation Schenkel.  

Rollators kunnen mee vervoerd worden. Helaas is de bus niet geschikt om mensen in een rolstoel of scootmobiel te vervoeren.

Vrijwilligers
De bus wordt gereden door 21 vrijwilligers. Alle vrijwilligers zijn kosteloos door autorijschool Mado getoetst, zodat zij onze patiënten veilig kunnen vervoeren.