Heeft u een afspraak op de polikliniek? Kom niet te vroeg

In verband met het coronavirus worden tot 1 juli alle geplande niet-spoedeisende afspraken voor poliklinische zorg (spreekuurbezoek, kleine/poliklinische verrichtingen, onderzoek) afgezegd. Tevens worden afspraken omgezet (waar mogelijk naar een telefonisch consult) of worden nieuwe afspraken gepland zodat we geleidelijk kunnen opschalen.

Patiënten die tot 1 juli voor een polikliniekafspraak staan ingepland, waarvan de afspraak niet doorgaat, worden altijd geïnformeerd (let op: u wordt gebeld met een anoniem nummer).
Dit kan tot 1 dag voor de afspraak duren. Heeft u een dag voor de afspraak niets gehoord, neemt u dan zelf contact op met de polikliniek. Het kan zijn dat ze u niet kunnen bereiken.

Uitzondering: alleen voor het Maag-Darm-Levercentrum geldt dat uw afspraak voor een onderzoek (coloscopie, gastroscopie) zoals gepland blijft staan. U hoeft geen contact op te nemen, tijdens het intakegesprek met onze verpleegkundige is met u reeds de voorbereiding voor dit onderzoek besproken.

Uw veiligheid
Vanzelfsprekend hebben wij in ons ziekenhuis de nodige maatregelen genomen voor uw en onze veiligheid. Deze maatregelen sluiten volledig aan op de landelijke richtlijnen.
Eén dag voor uw afspraak in het IJsselland Ziekenhuis nemen wij nogmaals telefonisch contact met u op om de afspraak te bevestigen en de genomen maatregelen met u door te nemen

Wanneer u een afspraak in het ziekenhuis heeft vragen wij u om niet eerder dan 10 minuten voor aanvang van de afspraak, én zonder begeleiding, in het ziekenhuis te zijn. Aan de Rotterdamse zijde van het ziekenhuis (alleen deze ingang is geopend) wordt dit begeleid.

Wij vragen u om niet eerder te komen. Want alleen zo kunnen wij het aantal mensen dat tegelijk in het ziekenhuis aanwezig is, beperken en de anderhalve-meter-maatregel goed handhaven.
Ook na afloop van uw afspraak op de polikliniek of onderzoekafdeling vragen wij u het ziekenhuis s.v.p. weer direct te verlaten, om dezelfde reden.

De buitenpolikliniek Krimpen en de Havenpolikliniek zijn per 25 mei weer geopend.