Hoe gaat het met de wandelgroep Diabetes Challenge?

Op 15 oktober 2018 is de Wandelgroep IJsselland gestart als initiatief van het IJsselland Ziekenhuis en Sportief Capelle. Het doel van de wandelgroep is om mensen met diabetes op maandagavond in beweging te zetten. En uiteraard zijn ook alle anderen die willen aansluiten om meer te bewegen van harte welkom!

In de centrale hal van het IJsselland verzamelt de enthousiaste groep wandelaars zich elke maandagavond en om 19 uur starten zij met veel plezier aan hun wandeling van ongeveer een uur. De afstand die in een uur wordt afgelegd, ligt tussen de 4,5 en 5,5 km, waarbij het tempo wordt afgestemd op dat van de totale groep.
De groep wordt geleid door een wandelcoach die telkens weer een leuke route weet te plannen. Deze wandelroutes eindigen steeds weer in het ziekenhuis. Daarna praat de groep nog even gezellig na en heeft plezier, en zo ontstaan allerlei ideeën en hele leuke contacten. Natuurlijk onder het genot van een kopje thee of koffie.

Op 3 december werd er ook weer gewandeld, toen Sint en Piet onverwacht aansloten…
Sportieve Sint en Piet liepen dapper mee en na de wandeling verraste een tweede Piet de wandelaars met o.a. warme chocomelk en kruidnoten, het werd een heel gezellige afsluiting!

Op 10 december liep de groep - van gemiddeld zo’n 20 wandelaars - al weer de 9e route en heeft de groep in totaal inmiddels bijna 50 km afgelegd in een plezierige, sportieve en ontspannen sfeer. Opvallend is dat de weergoden ons tot op heden elke maandagavond erg goed gezind zijn.

Na een korte feestdagenstop gaat de wandelgroep IJsselland op 7 januari 2019 weer verder met wandelen en dat dan weer élke maandagavond om 19:00 uur.

Heeft u na het lezen van dit bericht zin gekregen om mee te wandelen?
Meldt u zich dan aan bij wandelcoach Ruud Goedkoop (mobiel: 06 51 40 66 71 of per mail: ruud.goedkoop@ziggo.nl

U bent van harte welkom!